Ruth Infarinato

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRuth Infarinato
Biografia
Naixement17 juny 1969 Modifica el valor a Wikidata (54 anys)
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu, periodista Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm1085647 Modifica el valor a Wikidata

Ruth Daniela Infarinato Morrizon (Lomas de Zamora, Buenos Aires, 17 de juny de 1969) és una animadora, actriu, periodista i conductora de televisió argentina. Es va imposar com una de les principals figures del món juvenil hispà gràcies al seu treball de més de deu anys com VJ a MTV Latinoamérica. També s'ha exercit com a actriu en llargmetratges argentins,[1] i va participar en campanyes publicitàries per a Disney, 7'Up, Apple i Panasonic, entre altres.

És reconeguda pel seu look distintiu, que incloïa cabell tenyit d'ataronjat o fúcsia, robes a la moda i el seu estil de parlar apegat al espanyol dels Estats Units.[2]

Biografia[modifica]

Ruth Infarinato va ser una de les conductores més reconegudes en MTV per a la regió hispanoamericana. Per més de deu anys es va mantenir com la personalitat principal a l'aire d'aquesta cadena, participant diàriament en programes que arribaven a més de 25 milions de llars en 22 països.

A més de conductora, va ser coproductora i va escriure diversos programes interactius, entre ells Conexion, el qual va ser el programa de major índex d'audiència d'MTV Latinoamérica, sent vist en tot el Con Sud del continent americà. En aquest programa va entrevistar diverses personalitats del món de l'espectacle internacional, com Madonna.

Al juliol de 2002, el xou a càrrec de la seva conducció va ser cancel·lat per a donar pas a un nou format, tant del xou com del canal, donant pas a Conexión i finalitzant la seva participació de deu anys en MTV Latinoamérica. En aquest mateix any va conduir Ñus a Canal (á). A l'octubre de 2003 va tenir un breu retorn en MTV com a conductora de 10 años 100 videos.

Actualment s'exerceix com a directora de comunicacions de la Fundació Amèrica Llatina en Acció Solidària, més coneguda com Fundació ALAS o simplement ALAS, que té com a fundadors a Shakira, Alejandro Sanz, Miguel Bosé i empresaris de la regió.

Viu en Miami, Estats Units.[3]

Filmografia[modifica]

Va protagonitzar el film +bien dirigit per Eduardo Capilla estrenat el 2001.[4]

Referències[modifica]

  1. «Ruth Infarinato».
  2. Ruth Infarinato, Los 10 + pedidos y lo más recordado de MTV Latinoamérica, peru21.pe, 30 de setembre de 2014
  3. Descubre cómo luce hoy Ruth Infarinato, la VJ estrella de los 90: No podrás creerlo, guioteca.com
  4. Manrupe, Raúl; Portela, María Alejandra. Un diccionario de films argentinos II 1996-2002. Buenos Aires: Editorial Corregidor, 2003, p. 154. ISBN 950-05-1525-3.