Sant Bartomeu de la Sénia

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Bartomeu de la Sénia
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura barroca Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Sénia (Montsià) Modifica el valor a Wikidata
Map
 40° 38′ 06″ N, 0° 16′ 48″ E / 40.63487°N,0.27993°E / 40.63487; 0.27993
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC6481 Modifica el valor a Wikidata

L'església de Sant Bartomeu de la Sénia fou construïda al segle xviii seguint paràmetres d’estil barroc. De fet a la clau de volta que hi ha damunt el cor es conserva la data de 1701. El campanar és de planta quadrangular fins a l’alçada del tram de les campanes on pren un perfil vuitavat. Es va construir entre el 1756, data en què li fou encarregat al mestre d’obres Antoni Meseguer i el 1765 (apareix en una pedra a la part superior), tot i que la cúpula superior es va finalitzar per les festes constantinianes de l’any 1913.[1]

El temple és d’una única nau, amb l’absis poligonal, amb capelles laterals entre els contraforts. La volta de la nau és de creueria i està dividida en quatre trams a partir d’arcs torals. Al primer tram se situa el cor damunt un arc carpanell.

La porta principal és molt austera, amb llinda i frontó. Damunt hi ha una fornícula amb la imatge del titular, Sant Bartomeu, sota un frontó partit.

L'església compta amb un orgue.

Referències[modifica]

  1. «Carrer Galileu». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 21 agost 2021].

Enllaços externs[modifica]