SeaWorld

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSeaWorld
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci
cadena Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació21 març 1964
FundadorGeorge Millay Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuUnited Parks & Resorts (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Propietat deUnited Parks & Resorts (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Propietari de

Lloc webseaworldparks.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): SeaWorld Modifica el valor a Wikidata

SeaWorld és una cadena de parcs de mamífers marins dels Estats Units amb instal·lacions a Orlando, San Diego i San Antonio. Els seus parcs són una barreja de delfinaris (amb lleons marins, ossos polars, manatís, pingüins, dofins i orques) i parcs d'atraccions. A més a més, SeaWorld duu a terme programes de reproducció per protegir espècies amenaçades de l'extinció.

Els parcs són propietat de SeaWorld Parks & Entertainment, filial del Blackstone Group. El 2019, SeaWorld Orlando tingué uns 4,64 milions d'habitants, xifra que el situava al desè lloc en la classificació de parcs d'atraccions més visitats de Nord-amèrica.[1] SeaWorld San Diego estava en catorzè lloc amb uns 3.74 milions de visitants.[1]

La principal atracció és l'espectacle en viu amb les orques, que es fa cada dia. Des del 2006 hi ha un espectacle anomenat Believe, en el qual la fascinació amb aquests animals s'acosta al públic. Substitueix l'antic espectacle The Shamu Adventure. El 2011 s'estrenà OneOcean. Des del 2017 es fa l'espectacle Orca Encounter a SeaWorld San Diego. Conté menys elements d'espectacle i menys música, però molta més informació sobre les orques. El 2020 s'estengué Orca Encounter als altres dos parcs de la cadena.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 TEA. «Global Attractions Attendance Report 2014» (en anglès). Arxivat de l'original el 2014-10-06. [Consulta: 16 gener 2016].