Solteria

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Solteria és l'estat civil, amb reconeixement legal, en què es troba aquella persona que no ha contret matrimoni. En aquest sentit és l'opció contrària al casament o matrimoni. Aquelles persones que estan en aquesta situació se'ls denomina solter o soltera .

A aquells que envelleixen o arriben a la maduresa en estat de solteria se'ls denomina, en forma pejorativa, i en algunes societats, solters o solteres . No obstant això, l'estat de solteria durant la joventut sol ser positiu com reflex d'una major llibertat i liberalisme en les relacions mantingudes amb l'altre sexe.

Etimologia i variants de l'estat[modifica | modifica el codi]

Etimològicament ve del llatí solitarius (solitari). És l'estat natural de la persona que es troba sense una parella formalitzada davant la llei o religió. Actualment en molts països, la parella que conviu sense arribar a formalitzar el vincle per espai de 3 anys i més, són considerats per als efectes legals com si estiguessin casats per evitar com a objectiu principal, l'estigmatització social dels fills considerats com naturals.

Depenent de l'educació, escala de valors obtinguda i l'entorn cultura l, aquest estat pot durar tota per tota la vida, o tenir una durada molt curta, decidint unir la seva vida a una altra persona en la pubertat o en etapa adulta. També n'hi ha que perllonguen aquesta solteria fins a la maduresa. Així mateix, la solteria és un estat civil amb efectes jurídics. Té aquest estat aquella persona des que neix fins que contreu matrimoni o bé, depenent del context religiós i jurídic, es divorcia o anul el compromís.

Un cop finalitzat el matrimoni per mort del cònjuge, en general no es recupera l'estat de solter, sinó que es passa a l'estat civil de vidu. En cas de dissolució del vincle marital són considerats com separats o divorciat, en funció de la forma de dissolució del vincle matrimonial.

L'única excepció es presenta en alguns ordenaments que contemplen com a causa de terme del matrimoni la nul·litat, que una vegada declarada, restableix l'estat de solter.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Solteria

Nota[modifica | modifica el codi]