Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Quiddity (WMF) (discussiócontribucions)

Hi. The Hovercards trial (discussed at Tema:Sfbszkzdf5bhj5q5) ended last week, and I was wondering if this community would like to have it turned back on permanently, whilst the data from analytics and the survey are examined? If so, it's a simple config change. Please let me know, so that I can pass the decision along. Thanks! (my apologies for writing in English. I've tried to keep this message short.)

QuimGil (discussiócontribucions)

Traducció i adaptació casolana: la prova de Quadres Emergents (vegeu Tema:Sfbszkzdf5bhj5q5) va finalitzar la setmana passada. Voleu que aquest funcionalitat sigui revertida mentre que les dades de la prova són analitzades o preferiu que ho deixem tal com està i si de cas canviar quan veiem els resultats? Fer el canvi de configuració és senzill.

ESM (discussiócontribucions)

CAT: A mi m'agrada força i no em molestaria continuar tenir-lo activat.

ENG: I like the tool and wouldn't bother to keep it as it is now.

Ssola (discussiócontribucions)

A mi no m'agradava i el vaig desactivar. Penso que pot ser molest pels lectors, i a més ens manca control sobre el que hi apareix.

QuimGil (discussiócontribucions)

Quan els vas desactivar, abans de la prova o més recentment?

Sobre si molesten als lectors o no, aviam què diuen els resultats del feedback rebut.

Pots explicar això de la manca de control sobre el que apareix?

Perdona per tanta pregunteta, de veritat que és interès genuí.  :)

Ssola (discussiócontribucions)

Els vaig desactivar després d'intentar-m'hi acostumar durant un mes. Em molesta perquè són molt grossos i sovint tapen el que estic a punt de llegir. Potser el problema s'agreuja perquè no faig servir ratolí sinó touchpad, i no hi tinc la mà contínuament al damunt. Pel que fa a la manca de control sobre el que hi apareix, en Pere prlpz ho ha explicat molt bé. Hi afegiria que fins ara hem escrit els articles en un context en què no hi havia quadres emergents, i per tant ja es feien en el mateix text els aclariments que es consideraven necessaris per entendre l'article.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La manca control sobre el que hi surt a mi també em sembla un problema, i més perquè la tria automàtica que fa el programari de vegades és força inadequada. Les dues coses pitjors per mi són l'omissió sistemàtica del contingut entre parèntesi i la tria de la foto. Ometre el contingut entre parèntesi de vegades és encertat (per exemple si són pronunciacions) però de vegades no perquè els parèntesis donen més context que tota la primera frase (per exemple, si hi ha les dates de naixement i mort). Per la foto s'hauria d'agafar la imatge de la infotaula però si el programari no sap distingir la foto del fons del mapa de localització se li hauria de poder dir. Per exemple, si hi hagués una paraula màgica per indicar la foto principal no costaria gaire que les plantilles més usades (o les més problemàtiques) la posessin sempre a la foto de la infotaula.

I en general diria que això és un símptoma d'un costum que semblen tenir els desenvolupadors de treballar deslligats de les comunitats, ignorant la feina feta fins ara i intentant llegir a màquina unes viquipèdies amb articles que no són dades estructurades i que estan fets per ser llegides a mà. Un altre cas semblant va passar amb l'app aquella que localitza articles sense foto al voltant d'on ets i que ignora la feina feta en moltes viquipèdies per identificar manualment milers d'articles que necessiten fotos fins a l'extrem que l'app confon els articles amb avisos de manca de foto amb articles amb foto (cosa que a més costaria molt poc d'arreglar).

Ara bé, en el que discrepo d'en Ssola és en que a mi m'agraden les finestres emergents i és per això que em sembla un problema que no funcionin prou bé.

QuimGil (discussiócontribucions)

Pel que fa a definir quin contingut entre parèntesi sí hauria de ser mostrat: phab:T91344.

Pel que fa a la possibilitat de definir quina imatge ha de ser mostrada: phab:T91683.

No dic que aquesta desconnexió entre desenvolupadors i comunitats no succeeixi a vegades, però en aquest cas penso que és un simple tema de recursos i prioritats.

Si mencioneu altres problemes específics, seguiré buscant tasques relacionades a Phabricator i seguiré comentant-hi allà.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo ho els deixaria activats. És de les coses que trobo a faltar quan sóc en una altra viquipèdia.

Resposta a «Quadres emergents»