Tema de Usuari Discussió:Arnaugir/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Rboadaf (discussiócontribucions)

Bon dia,

Vas crear una pàgina de redirecció per a Circumloqui que redirigeix a Perífrasi i penso que la primera es podria omplir de contingut des del punt de vista de la psicolingüística. El circumloqui és un tipus d'alteració en la parla que es produeix en les afàsies anòmiques, d'origen neuronal per lesió en l'hemisferi dret, que impedeix a una persona trobar la paraula adequada per anomenar un objecte. Això li fa explicar els conceptes mitjançant frases descriptives, com per exemple, "Aquella cosa que tenim aparcada de quatre rodes" per dir "cotxe". Crec que hauria d'estar separat de la perífrasi com a figura retòrica literària.

Salut!

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdó per ficar-m'hi però, a part que es pugui considerar una "alteració de la parla", segons el DIEC circumloqui equival (remet a) circumlocució = "Expressió per mitjà de moltes paraules d'allò que podria dir-se amb una o molt poques", sense connotacions clíniques.

Rboadaf (discussiócontribucions)

Sí, sí, els dos termes poden ser utilitzats per al mateix concepte (de fet, és el mateix), per això no ho he editat directament, crec que és un assumpte molt subjectiu i per això volia debatre-ho abans de fer res. La única diferència és que en la figura retòrica és una pràctica intencionada amb un sentit literari i en les afàsies és un símptoma clínic no desitjat i molest. El que penso és que d'alguna forma s'ha de generar un contingut relacionat amb la psicolingüística, no sé si dins la mateixa pàgina, creant una pàgina nova o com. En diversos treballs d'aquest àmbit la paraula més utilitzada és circumloqui, d'aquí la meva proposta. Però no em sembla malament si s'afegeix un apartat dins Perífrasi.

Salut!

Arnaugir (discussiócontribucions)

Rboadaf, endavant i fes el que creguis convenient :-)

Rboadaf (discussiócontribucions)

Gràcies als dos,

Finalment he optat per afegir un apartat dins la pàgina.

A veure què us sembla...

Salut!

FranSisPac (discussiócontribucions)
Resposta a «Circumloqui i Perífrasi»