Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Resum per Paucabot

Dubtes sobre aquest personatge de circ

Alberanonn (discussiócontribucions)

Gràcies per la teva ajuda Pau. Estic treballant per trobar las referències que falten.

Paucabot (discussiócontribucions)

Has llegit l'enllaç que t'he passat del conflicte d'interessos?

Alberanonn (discussiócontribucions)

Si, gracies. La major part d'informació prové d'entrevistes publicades en mitjans sobre el Circ. Generalment en aquesta informació solen parlar ben tant del Circ com de la figura de Lluís Raluy. Potser això pot disminuir la neutralitat. Intentaré fer un text més neutre i buscar referències de tot allò que se cita.

També vaig estar consultant diverses pàgines de la categoria pallassos catalans abans de fer el redactat i vaig veure que no tenien tantes referències com les quals estic posant en aquest article. Crec que és bastant completo aquest apartat.

Paucabot (discussiócontribucions)

A l'enllaç posa que si tens un conflicte d'interessos, no hauries d'editar aquest article ...

Alberanonn (discussiócontribucions)

No creo tenir conflicte d'interessos en aquest article en concret. Comprenc que la documentació a de ser el més neutra possible i així ho intento en les meves contribucions a Wikipedia en la qual porto des de 2003.

Paucabot (discussiócontribucions)

No dic que sigui el cas, però tenim membres ben antics que han incorregut en un conflicte d'interessos. Una cosa no lleva l'altra. En tot cas, si tu dius que no en tens, jo m'ho crec. Això sí, entén la meva suspicàcia perquè no tothom té una foto d'aquest pallasso (qui l'ha feta, quina llicència té?) i pot fer un article que sembla, en bona part, un treball inèdit.

Alberanonn (discussiócontribucions)

La foto del pallasso està a la pròpia Web del Circ Raluy. D'altra banda sobre la persona de Lluís Raluy existeix molta documentació a Internet. A la Web del Circ tenen un arxiu de premsa que és bastant extens. També hi ha un llibre de referència anomenat 100 anys de la família Raluy on s'expliquen moltes de les anècdotes de la seva vida.

El que hagi escrit llibres de matemàtiques ha fet que sigui objecte de varies entrevistes en les quals explica com va ser la seva vida i l'inici de la seva afició.

Penso que una figura com la seva és bastant important per a la història cultural de Catalunya i que es mereix estar en la Viquipèdia en català.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si la foto del pallasso és de la web del circ, ho has d'explicar a la seva descripció. Si no ho fas, l'haurem d'esborrar.

Respecte de la seva biografia, a veure si el feim admissible i som capaços de verificar el que s'hi diu.

Alberanonn (discussiócontribucions)

OK, moltes gràcies per les observacions. M'agrada molt poder col·laborar amb aquest projecte. Vaig a seguir explorant les referències i afegir les cites.

Entenc que el llibre "Família Raluy 100 anys de Circ" pot ser una font primària per als continguts i les cites és així?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Alberanonn:. Com diu en Pau, les imatges has d'estar segur que les has fetes tu o si, per contra, provenen de webs que no puguis assegurar que tenen una llicència Creative Commons BY-SA te les esborraran (perquè estàs infringint drets d'autor i violant la llei, com si enganxessis un text protegit vaja). Pel que fa les referències, sempre han de ser llibres o webs fiables i publicats per editorials independents al subjecte. Diria que el llibre que comentes de la família Raluy pot ser acceptable; potser et serveixi saber que a Cornellà de Llobregat tenen un fons especialitzat amb bibliografia de pallassos. És imprescindible referenciar tot allò que afegeixis. Estem a disposar. Salut!

Alberanonn (discussiócontribucions)

Moltes graciés Xavier. Vaig a buscar aquest fons de Cornellà, no al coneixia.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

El personal de Biblioteca Central de Cornellà ha rebut formació sobre com editar i ajudar a referenciar la Viquipèdia. Si els comentes l'interès en millorar l'article et podran donar un cop de mà.

Alberanonn (discussiócontribucions)

Així ho faré