Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:Llibre d'estil

Redacció d'articles i temps (gramatical i cronològic)

7
Resum per FranSisPac

Originat en una proposta a la Taverna, s'ha incorporat al Llibre d'estil una recomanació sobre vigència "futura" d'expressions temporals, un cop acordada.

FranSisPac (discussiócontribucions)

A partir del fil de la Taverna/Propostes amb el mateix encapçalament, proposo intercalar un quart punt a la secció d'Estil general amb un redactat (millorable), que aquí marco en negreta:

  • Procureu que les expressions temporals en el text i, si escau, en la seva relació amb les fonts referenciades es mantinguin vigents quan es llegeixin passat un temps. Tingueu especial cura tant en els temps verbals emprats com en la utilització d'expressions del tipus «aquest any 20xx», «els últims dos anys» o similars. El terme «actualment» pot tenir validesa quan contraposi els moments presents amb situacions ja superades.
  • Si existeixen articles relacionats...

He pogut comprovar que, per exemple, en el redactat d'aquest moment de la introducció de "Viquipèdia en català", s'afirma que «...actualment és la dissetena». El més curiós d'aquest cas és que, si es segueix l'enllaç de la referència (en versió "congelada" m:Special:Redirect/revision/16840095), figura en divuitena posició. Això últim (que dóna peu a la inserció "i, si escau,..." que hi he posat), evidentment complica les coses...

Leptictidium (discussiócontribucions)

Sí. Es pot fer servir una expressió tan senzilla com "a data de juny del 2017 era la divuitena".

FranSisPac (discussiócontribucions)

Gràcies @Leptictidium. Evidentment aquest exemple concret té la solució que apuntes (sempre que es "congelés" la referència), però aquí tracto d'una proposta de caràcter general. Què n'opines / opineu?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Em sembla bé. De fet, pensava que ja teníem una disposició en aquest sentit.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

A favor

Barcelona (discussiócontribucions)

també a favor

FranSisPac (discussiócontribucions)

Fet!. Gràcies