Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Canviar dades a una infotaula

10
Resum per Paucabot
Aquesta petició d'ajuda ja ha estat atesa.
Csantalices (discussiócontribucions)

El problema és molt concret ja que el que vull és canviar el nom de l'alcalde del poble perquè encara hi ha el d'abans del 2015 a la pàgina de La Fatarella.

El que em trobo és que no veig el camp. Està a una infotaula i he canviat l'altitud sense problemes. També he afegit dades demogràfiques a una altra taula i misteriosament s'han actualitzat a la infotaula. En principi està a la infotaula del municipi català, però quan busco ajuda em diu que està obsoleta i que ha esdevingut o ha passat a la nova infotaula geografia política.

No trobo informació de les infotaules.

A les versions en Español i English aquesta dada no està a una infotaula o no són iguals (Ficha i Infobox)

Com puc saber com funcionen les infotaules i com actualitzar-les. No les plantilles de les infotaules sino les dades.

Paucabot (discussiócontribucions)

Aquesta dada prové de Wikidata i has de canviar-la allà. Per accedir-hi, només has de clicar sobre el llapisset que hi ha a baix de tot i a la dreta de la infotaula.

Csantalices (discussiócontribucions)

Gràcies per contestar tan ràpid, però fins aquí havia arribat.

El que em passa quan clico al llapis o a qualsevol part de la infotaula és que em surt un missatge que em posa Plantilla i un botó Modifica. Però em surten uns camps que no hi és el de l'alcalde. I remenant no trobo res més que el que deia al missatge inicial.

Paucabot (discussiócontribucions)

El camp que has de canviar s'anomena cap de govern. Si el nou alcalde encara no té ítem a Wikidata, l'hauràs de crear abans: d:Special:NewItem.

Csantalices (discussiócontribucions)

Suposo que em falten moltes coses que hauria de saber, i penso que tu les dónes com que jo les he de saber.

- En principi, no entenc perquè no puc canviar el text en visual. El nom del alcalde.

- Tampoc no el puc trobar en codi.

- Quan clico el botó de modificar plantilla a infotaula del municipi català m'apareixen uns camps que no hi és el de l'alcalde (tampoc el de cap de govern)

- No sé si és imprescindible que cada Alcalde (la dada) es defineixi al Wikidata. Amb altres paraules, pot ser que si el defineixo tindrà un enllaç i si no el defineixo serà un text?

No puc arribar a entendre el que em dius com a obvi i jo no el puc seguir, per tant miraré de fer coses de menys importància que actualitzar el nom de l'alcalde, que per cert fa més de dos anys que ha canviat.

Paucabot (discussiócontribucions)
  • El nom de l'alacalde no es pot canviar en visual ni en codi. No apareix ni en l'un ni en l'altre, tal com has pogut comprovar. L'has de canviar a Wikidata, ja que l'infotaula l'agafa directament d'allà.
  • El cap de govern és aquí.
  • També podries definir l'alcalde en local, posant
    | etiqueta_cap_govern = alcalde
    i
     | nom_cap_govern = (nom del nou alcalde)
    .
  • No és imprescindible que l'alcalde es defineixi a WD, però si fas el que t'he dit al punt anterior, les altres viquipèdies que usen Wikidata seguiran tenint com alcalde l'antic.
  • Depèn com el defineixis en local (amb enllaç o sense) tendrà enllaç o no. Si el poses a WD, segur que tendrà enllaç.
  • Me sap greu si he donat coses com a òbvies i no ho eren, però segurament m'he confós quan tu m'has dit que fins a Wikidata hi havies arribat.
  • Si amb aquesta informació que t'he donat, encara no te'n surts, hi ha un mètode molt més fàcil: poses el nom del nou alcalde i jo l'actualitzaré. Va bé?
ESM (discussiócontribucions)

[el Pau ha respost abans meu perquè m'he passat la vida redactant això]

Anant a pams, a cosa aniria així:

  • S'està treballant perquè les infotaules visualitzin informació introduïda a Wikidata, que és un projecte germà en forma de base de dades estructurades.
    • Alguns detalls es podran introduir manualment a les infotaules a cada Viquipèdia, però la idea és que això sigui quelcom mínim.
  • Llavors, els noms dels alcaldes de qualsevol poble del món mundial han d'anar a Wikidata, i la infotaula ja el xuclarà d'allà. Com va això?
    • La interfície de Wikidata és poc amigable (l'han d'entendre humans i màquines) però relativament fàcil d'utilitzar: cada element té una sèrie de declaracions formades per una propietat acompanyada d'un valor. En el cas de la Fatarella (element) veuràs que hi ha diverses declaracions, agrupades en caixes de color blavós (instància de, coordenades, etc).
    • A nosaltres ens interessa canviar el cap de govern. Cliquem "afegeix i comencem a teclejar el nom de l'alcalde actual.
      • Si el desplegable que s'anirà obrint (semblant al cercador de la Viquipèdia) ens ofereix el que busquem, el seleccionem, desem i —si volem fer bé les coses, però això ja va per nota—, afegim una referència seguint el mateix mecanisme.
      • Si no apareix el que busquem, l'hem de crear: nom, breu descripció i àlies, si en té (altres noms pels quals se'l coneix, no és obligatori, és per casos de l'estil Mossèn Cinto - Jcint Verdaguer). Un cop creat, —això també va per nota— podem afegir algunes declaracions. Ara ja pots tornar al pas anterior i podràs afegir el nom de l'alcalde a l'ítem de la Fatarella a Wikidata.

I en teoria, quan refresquis la pàgina del poble a la Viquipèdia en qualsevol idioma, la dada estarà actualitzada. Espero haver-me explicat, si et convé res més, demana!

Csantalices (discussiócontribucions)

Gràcies per la vostra paciència.

Ara tinc més clar com funciona.

Pau, disculpa el malentès, ja que fent el que em deies que fes no aconseguia arribar a les dades del WD. Tot i que li feia clic al llapis, ho havia de fer des de l'opció mostra.

Jo ho feia dins l'opció de modifica visual. Llavors cridava a la plantilla de la infotaula i no em quadrava res del que em deies.

D'altra banda, en altres llengües no s'accedeix al WD sino que el modifiques a la fitxa.

Volia aprofitar a fer-vos una consulta. Al poble ens coneixem més pels malnoms, renoms o àlies de la casa. Cas que sigui adient, es podria fer que aparegui l'àlies a sota del nom i entre parèntesi. Comprenc que això només pasa als pobles petits i no a tots, pel que no sé si seria enmerdar una mica. Pràcticament seria per a la gent i de la gent de cadascun de aquests pobles.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord.

I és cert que en altres llengües encara s'accedeix a les dades en local, però diria que això canviarà en poc temps.

Respecte del nom que ha d'aparèixer a la infotaula, ha de ser el nom complet, veges VP:AP. Pensa que això és una encilopèdia, no un butlletí del poble i hem de fer servir un registre de llenguatge diferent.

Barcelona (discussiócontribucions)

Demanaria que anéssim entre tots traduint els paràmetres a WD i explicant com funcionen les taules, com s'està fent aquí, per evitar malentesos o que autors vegin que es "perd" informació (que no és tal) dels articles on han col·laborat.