Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Paucabot (discussiócontribucions)

A Categoria:Categories per continent tenim categoritzades moltes coses per continent. En d'altres wikis, no ho fan així i categoritzen directament per estats. I ho fan així per una bona raó.

Categoritzar per continent pot fer que en lloc de tenir més de cent subcategories, en tenguem cinc o sis menys poblades, cosa que en principi pot semblar positiva.

El problema ve quan hem de categoritzar Categoria:Antiga Roma, Categoria:Turquia, Categoria:Unió Soviètica o Categoria:Rússia per continent. Com que són estats que es troben a cavall de dos continents, la cosa comença a tenir problemes.

Fins i tot en casos que ens podrien semblar més clars, si posam Espanya a Europa, estaríem categoritzant coses de Melilla com a europees o si posam França a Europa, estaríem categoritzant les persones de la Guaiana francesa, per exemple, com a europeus. En realitat, això és exactament el que estam fent ara mateix.

És per això que propòs no posar estats a les categories de continents i eliminar categories com Categoria:Biografies per continent.

Què en pensau?

Yuanga (discussiócontribucions)

+1 Ja hem liquidat algunes categories anteriorment seguint aquest criteri. Per mi endavant!

Paucabot (discussiócontribucions)
Pdg (discussiócontribucions)

Estaria bé tenir un criteri comú per aquest tipus de categories.

Pdg (discussiócontribucions)

potser hi ha en teniu un, jo he anat fent seguint exemples de les altres categories

Barcelona (discussiócontribucions)

Jo crec que sí són necessàries: articles pancontinentals (ex: Història d'Europa), articles geogràfics no estatals (ex: rius), articles històrics que necessiten ref espai però no s'adiuen amb estats actuals... Hi ha casos polèmics però igual passa amb els estats (tenim exemples de la nostra comunitat evidents) i a moltes altres categories

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Em pensava que no tenien molta categorització per continents a :en, però no és així: en:Category:Categories by continent. Fins i tot tenen coses com en:Category:Anarchism in Europe amb subcategories estatals.

Fins i tot tenen en:Category:European people i en:Category:European people by nationality. Això vol dir que també tenen les mateixes incongruències que nosaltres amb els russos, els espanyols i els francesos. Els russos són europeus i asiàtics i avall que fa baixada.

En resum, que pensava que feien una cosa i en fan una altra.

Resposta a «Categories per continent»