Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Penso que cal ampliar els motius per usuarificar un article, en tenim molts que han estat creats amb uns mínims, de fet, molts ni tan sols arriben a aquests mínims, que acabem omplint de plantilles de manteniment que perduraran per molt temps. Això dóna una imatge de manca de qualitat que no és certa però... ja sabem que la dona del Cèsar, a més de ser honesta ho ha de semblar. Aquí ficaria també aquests editors que creen articles a dojo i, a pesar de continuar en actiu, no tornen mai més fent cas omís dels consells/advertiments/avisos a les seves pàgines de discussió. Un exemple recent: Especial:Contribucions/Oneta. Ja direu que es pot en un cas com aquest.

Jey (discussiócontribucions)

A favor!

Yuanga (discussiócontribucions)

Hem d'acordar els mínims exigibles, però d'entrada d'acord en usuarificar, o suprimir fins i tot.

Docosong (discussiócontribucions)

Trobo que el problema que es repeteix sempre és fer el seguiment de nous usuaris. Per molts avisos a l'article o a la discussió d'usuari que fem, en determinats casos no s'obté una resposta satisfactòria, sigui per manca de formació o coneixements. I en altres casos, no hi ha cap resposta.

Per la meva banda, una cosa que em molesta i em descoratja és que un cop fet els avisos de millora, l'editor continuí creant articles nous com bolets. En aquest cas, si veig necessari usuarificar articles fins que no tinguin uns mínims de qualitat. Però bé, seria interessant plantejar una presa de decisions sobre aquest tema.

Paucabot (discussiócontribucions)

Són casos poc habituals. De fet, ara només en record tres:

  • Un usuari, encara actiu, que publicava traduccions automàtiques sense gaire o gens de revisió.
  • Un usuari que deixava els articles fets un desastre després de passar-los per no sé quin traductor automàtic. En aquest cas, molt pitjor que l'anterior, les plantilles quedaven no funcionals i l'article tenia múltiples avisos en vermell que indicaven problemes molt greus, però l'usuari seguia fent.
  • Un tercer, probablement no catalanoparlant, que va començar registrat i que ara és anònim, que ve de tant en quant a fer articles d'actors americans de segona fila tots iguals que resen xxx és un actor estatunidenc amb una reeixida carrera tant en el vessant humorista com en el d'actor en pel·lícules. Hi posa la infotaula automàtica de WD que fa que sembli un article i au, ja en tenim un altre!

En el primer cas, després de molts avisos, la comunitat es va mobilitzar i diria que va ser arran d'això que es va decidir iniciar la usuarificació d'articles. En el segon cas, els articles es varen usuarificar i l'usuari fou bloquejat. En el tercer cas, els anam esborrant per supressió immediata a mesura que es creen.

Es pot fer una presa de decisió per unificar criteris, però els casos són pocs i jo diria que una opció seria seguir el procediment habitual d'usuarificar els articles no arreglats i anar augmentant la resposta: 1. Si l'usuari continua fent-ne, bloquejar-lo per una setmana a mode d'avís. 2. Si tornàs del bloqueig igual, un altre bloqueig, en aquest cas, indefinit. 3. Si es crea un nou usuari i segueix fent el mateix, bloquejar-lo també.

Una vegada dit això, també m'agradaria afegir que els problemes de traducció potser no són tan greus per posar {{Usuarificar}} sinó que només donarien per un {{MT}}. Amb aquests problemes de traducció i els de format, no estic segur que es donin les condicions per activar el protocol del paràgraf anterior.

Medol (discussiócontribucions)

Només s'ha esmentat un cas, és el d'Oneta. En aquest cas les traduccions estan prou bé, el problema és que no hi ha format ni referències. Penso que és millor tenir articles sense format ni referències que no tenir-los. La plantilla d'usuarificar em sembla que ja es fa servir en els casos que convé fer-la servir. El qeu potser s'hauria de fer més és l'esborrament directe quan els nous articles són molt curts, d'una única frase que no aporta res i sense format ni referències. En aquest sentit potser es podria fixar un mínim de caràcters per eliminació directe d'articles. Molts accidents geogràfics o masies són aquest cas.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb en Medol sobre els articles d'Oneta, si més no sobre els que he vist. Molt millor aquests articles que es poden deixar presentables posant-hi la negreta, la infotaula i la categoria que no pas alguns dels altres exemples esmentats que tenen aquestes tres coses però la traducció és infumable.

Resposta a «Usuarificar»