Tema de Viquiprojecte Discussió:Viquiestirada

Desaparició de contribucions i de punts

11
Beusson (discussiócontribucions)
Ferinancat (discussiócontribucions)

No entenc....jo veig que tens 207 punts encara

Beusson (discussiócontribucions)

En tenia 280... ha desaparegut l'article Arquitectura islàmica on hi vaig passar hores fent feina. Aquest cas l'he vist perquè és una col·laboració molt significativa.

Coi, només faig que reportar errors de recompte. Fins ara eren problemes de no sumar, però si ara també s'ha de repassar que no desapareixen articles ja no sé si val la pena.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Beusson,

Si us plau, et prego paciència. És un bot complex donat que hi ha articles de gamma extra i altres que no, i que les categories on es recompten els esborranys també tenen subcategories. A més a més, s'ha de comptar quan els octets excedeixen un límit per atorgar o no la puntuació i també que diversos usuaris participeu en els mateixos articles.

Posa't a la pell dels que organitzem el concurs. Som voluntaris com tu als quals ens agradaria dedicar les hores a editar articles, però que les utlitzem per pensar i oferir-vos activitats variades i engrescadores. Som pocs, fem tot el que podem i també crides a la participació en totes les vessants, ho saps perquè eres membre d'Amical Wikimedia i perquè durant un temps vas participar al concurs de PESCAR -que tampoc era perfecte però va ser un èxit de participació i de creació d'articles.

En @Toniher i en @Townie miraran de polir el codi, i aviat amb altres usuaris llançarem un nou bot molt més precís de recompte automàtic, que també facilitarà que només penseu en editar i no de revisar punts. Gràcies per l'enteniment i la paciència! :)

Beusson (discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra. Anem per parts:

1. De paciència en tinc un niu. Ja se que costa fer un bot, i és per això que vaig revisant el que fa per ajudar a fer-lo millor. Si sap greu que reporti els errors, ho sento, però si no ho faig el bot seguirà fent-los i llavors ja em diràs de que serveix un bot per fer recomptes si aquest els fa malament.

2. D'organitzar coses com a voluntari, encara que sigui per edat, en sé bastant, i se perfectament lo ingrata que es la tasca, segurament més que tu. Com dius, vaig participar al PESCAR (igual que ho he fet a tot arreu on se'm ha demanat ajuda), encara que a partir d'un punt vaig deixar de participar com a concursant per què no vaig estar d'acord amb les decisions que es van prendre arran d'unes discrepàncies, però no per això vaig deixar de col·laborar, amb centenars d'articles i edicions per ampliar-ne d'altres. Si en vols saber més coses, saps on trobar-me

3. Em sembla perfecte. Són uns cracks. El meu comentari anava en el sentit de millora, no de crítica. A veure si m'expresso millor: si un article amb una ampliació de desenes de milers d'octets desapareix, vol dir que s'haurà de mirar una per una totes les modificacions per petites que siguin i això implica molt de temps i no se si val la pena.

4. Un consell amic, vigila com dius les coses, que quan només hi ha comunicació escrita es poden mal-interpretar i / o semblar retrets. Et conec i se que no és la teva intenció però no tothom ens coneixem off-line.

5. Ànims! És un gran concurs i això implica també molta feina. De segur que aviat hi haurà nous guanyadors, que jo ara tinc poc temps per dedicar-hi però faré el que pugui!

Toniher (discussiócontribucions)

Hola gent, una mala notícia, no és culpa del bot, sinó de l'API. Hi ha hagut algun canvi que caldrà esbrinar d'on baixa.

La consulta https://www.mediawiki.org/wiki/API:RecentChanges no agafa dates abans del 6 de maig, per això s'han perdut dades, com s'apunta a dalt. Passa en català, però també en altres llengües... Obert un bug al Phabricator.


https://ca.wikipedia.org/w/api.php?action=query&list=recentchanges&rcprop=comment%7Ctitle%7Cuser%7Ctimestamp&rclimit=500&rcdir=newer&rcnamespace=0&format=json&rcstart=2019-05-01%2001:01:00

vs:

https://ca.wikipedia.org/w/api.php?action=query&list=recentchanges&rcprop=comment%7Ctitle%7Cuser%7Ctimestamp&rclimit=500&rcdir=newer&rcnamespace=0&format=json&rcstart=2019-05-08%2001:01:00


Toniher (discussiócontribucions)

Tal com es comenta al bug, sembla que només s'emmagatzemen els canvis recents de 30 dies, llavors deixen de ser accessibles. Caldrà doncs canviar el sistema com recollim els hashtags. No m'agrada dependre d'un sistema extern, però l'opció més fàcil és https://hashtags.wmflabs.org, que a més sembla emmagatzemar els hashtags d'alguna manera més enllà de 30 dies.

Vegi's: https://hashtags.wmflabs.org/?query=%23viquiestirada&project=ca.wikipedia.org&startdate=2019-04-01&enddate=2019-04-30

Refaria els recomptes de tots els mesos en un lloc separat prenent aquesta base i veuríem quanta discrepància hi ha acumulada (bàsicament les primeres edicions fetes en el mes serien les afectades).

Gràcies @Beusson per estar a l'aguait.

Toniher (discussiócontribucions)

Molt bé, ja he actualitzat la font de recollida d'etiquetes i empro el lloc web extern de dalt. Per al mes de maig ja tinc una prova aquí:

Usuari:Toniher/Viquiestirada/Maig/Classificació


@Beusson, @Xavier Dengra si podeu fer un cop d'ull que tot sigui com toca seria fantàstic. A continuació també ho faria per als mesos anteriors (en prova) i per al mes en curs...

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies @Toniher!

Jo ho veig tot correcte. No canviaria l'abril i el març que ja estan tancats, més aviat assegurar-nos que d'ara en endavant el sistema és 100% fiable.

Toniher (discussiócontribucions)
Beusson (discussiócontribucions)

Gràcies @Toniher!

He revisat aleatòriament unes desenes de contribucions (meves i d'altres companys) i totes semblen que les ha comptabilitzat correctament.

Seguiré a l'aguait... :-)