Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Plantilles futboleres

10
Resum per Paucabot

Sobre la conveniència de les plantilles de navegació

Voraviu (discussiócontribucions)

Hola @Paucabot

Dies enrere vaig descobrir el món de les plantilles. En realitat ja feia temps que les veia a peu de moltes pàgines, però no sé per què mai hi havia parat massa atenció. És més, fins i tot havia arribat a creure que potser es tractava d'un format antiquat destinat a ser substituït per la wikidata… o que potser no eren compatibles amb la wd…

El cas és que em vaig anar engrescant a crear plantilles de federacions -no sé si de manera gaire ortodoxa- per completar i millorar les pàgines que vaig creant de les federacions de futbol de la Fifa.

Després de crear unes quantes plantilles: Plantilla:Federacions de la CONCACAF, Plantilla:Federacions de la CONMEBOL, Plantilla:Federacions de l'OFC etc etc... m’ha sorgit el dubte de si estava fent el correcte o si calia fer-ho d’una altra manera, doncs m'he limitat a fer-ho només amb federacions, però he vist que també hi havia plantilles amb seleccions, amb competicions, etc etc... potser caldria consensuar algun tipus de criteri homogeni amb els usuaris que editen habitualment articles sobre futbol.

He llegit sobre plantilles, però no ho acabo de tenir clar del tot... i si miro la wiki anglesa... el repertori de plantilles és brutal.

Abans de seguir, o no, amb les plantilles, m'agradaria conèixer la teva opinió al respecte.

Moltes gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

No tenim una política clara sobre el tema. La gent fa les plantilles que li interessen a cadascú i de vegades, pel meu gust, acabam tenint massa plantilles de navegació (així es com es diuen).

Per tant, pots fer plantilles, però mira de fer-ho amb moderació i plega-les perquè no desviïn molt l'atenció del subjecte principal de l'article.

Voraviu (discussiócontribucions)

M'agafaré amb calma això de les plantilles...de navegació.

Moltes gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Voraviu En la meva modest opinió, les plantilles de navegació acabaran per desaparèixer, tal com les coneixem ara. Arribarà un dia que es construiran des de WD, tal com ja fem amb les infotaules.

Parlant de plantilles esportives, les de ciclisme ja es fan totes des de WD perquè un francès expert en ciclisme s'ho va currar i moltes WP ens ho hem copiat.

Per últim, com deia en Paucabot, pensa que "més no és millor". A la WP anglesa tenen moltes perquè ningú racionalitza i, sobre tot, perquè són tecnòfobs i prefereixen l'artesania.

Si ho consideres oportú, quan pensis a copiar/fer alguna nova plantilla, ho comentem. Potser et podem ajudar millor cas a cas.

Salut !

Voraviu (discussiócontribucions)

@Amadalvarez Ara que ho comentes… considerant que totes les dades de les plantilles de navegació són fixes, tindria tota la lògica del món que es construïssin des de WD… i que es despleguessin des de WD.

Una altra qüestió seria tenir clar en quines pàgines pot ser convenient, útil o necessari incrustar una plantilla de navegació.

No sé si ‘tècnicament’ és fàcil o difícil implementar-ho… sóc generació analògica.

He fet una prova a la pàgina  Unió de Futbol de l'Àfrica Occidental afegint manualment un ítem qualsevol (etiqueta_organitzacio)… i el resultat no té mala pinta.

Suposo que ja hauràs fet infinitat de proves molt més treballades, però per si ho vols verificar... el que he fet i he previsualitzat és el següent:

{{ Infotaula d'organització | etiqueta_organitzacio = {{ Plantilla:Federacions de la WAFU }}

}}

Voraviu (discussiócontribucions)

Hola @Paucabot i hola @Amadalvarez

Avui he creat per traducció de l'anglès l'article Estratègies d'immunització dirigides tot contribuint al viquiprojecte #Quarantena.

Quan he volgut incrustar l'infotaula he descobert que el que semblava una infotaula era en realitat una plantilla. Una plantilla....lateral, que no sabia ni que existien.

No sé quina infotaula li correspon a l'article ni quines propietats s'haurien d'entrar a la wikidata... o si caldria traduir també la plantilla de marres.

Em podríeu il·luminar al respecte?

Moltes gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

La plantilla de navegació la pots traduir si vols, però recorda que 1) S'han d'usar amb moderació i 2) Millor no fer-les laterals sinó horitzontals per posar-les a baix de l'article. Més informació a Viquipèdia:Plantilles de navegació.

Respecte de la infotaula, no n'hi posaria. No en tenim cap d'específica, ni crec que existeixi en altres idiomes.

Voraviu (discussiócontribucions)

Ok, entesos.

Per mi pots arxivar la conversa.

Gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Voraviu Jo no posaria res. No tots els articles han de tenir una infotaula.

D'altra banda, aquestes plantilles de navegació que has trobat a l'anglesa, no tenen a veure amb l'article, sinó amb el seu entorn. Són un índex temàtic per navegar per articles relacionats. Per tant, no té massa sentit traduir-la si no tenim també els articles del context on apunta i que quedarien en vermell, majoritàriament.

Voraviu (discussiócontribucions)

Ok, en prenc nota.

Gràcies.