Tema de Usuari Discussió:Davidpar

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola. Lluny de ser el projecte que tenim pendent, he començat a treballar en la plantilla de resultats globals de les eleccions. Tens una mostra "only WD" a {{Infotaula eleccions/proves}}.

Pensa que és una versió que li queden molts detalls per polir i que no tracta, encara, tots els tipus que existeixen.

Pots deixar comentaris, crítiques i millores.

Salut !

Davidpar (discussiócontribucions)

Ho vaig veure ahir i em va alegrar molt! Algun comentari ràpid: has girat els números de vots blancs i nuls, crec que surten a l'inrevés. Dit això, em sembla màgia. Potser simplement feria algunes propostes, però ja en el capítol subjectiu.

  • Els % de la secció "Demografia electoral", els dos que estan dins les dues barres de participació i vàlids no els posaria entre parèntesi. Entenc que deu venir de les barres dels resultats dels partits, on el % és un aclariment del total de vots rebuts.
  • La barra dels vots vàlids gairebé sempre rondarà el 99%. No sé si té sentit representar-la en una caixa que surt tota pintada.
  • Per retallar espai, si a dalt diem els càrrecs a elegir, potser no cal anar-lo repetint a cada partit. Jo crec que s'entén que "41" són els diputats que va treure el PP el 2016, per exemple. I d'aquesta manera es podria recol·locar la xifra dels diputats i ens estalviaríem aquesta fila.

Simplement són idees...

Una última cosa, què vol dir la "p" després del %?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies.

  • Miro lo dels blancs-nuls
  • El parèntesi ja m'estava bé per separar-lo visualment dels vots. Que proposes?, més espai, un guió llarg, curt?
  • Lo dels vots vàlids tens raó. La primera idea era fer una col·lecció de barres per cada concepte. Quan vaig veure que blancs i nuls eren insignificants, els vaig fusionar, però tens raó ja hi pensaré una altra fórmula que mantingui una certa alineació amb la resta.
  • El tema del càrrec a cada candidat és pel cas de les eleccions múltiples (congreso+senat, p. exemple). Amb aquestes -que hi estic treballant ara- tinc el dubte si fer-ho com a eswiki, que només dona la demografia electoral del senado, però no els escons als partits, o bé posar-li dues línies a cada partit, o repetir les dues llistes una sota l'altra. De fet, si no féssim coincidir la jornada electoral, tindríem dos articles amb dues infotaules.
  • %p és punt percentual, és a dir la resta entre % anterior i actual. Alguns llocs fan servir pp, però em recorda una altra cosa, i més parlant d'eleccions. L'abreviatura %p la vaig trobar en algun lloc.
  • Pregunta: Logo del partit o foto del candidat?. Si poso foto del candidat, on ubico el logo (més petit, és clar) ?. Tinc un problema per resoldre que és quan els partits canvien de nom i d'entitat jurídica (els JxCat, els Podems, etc.) i no figuren a les eleccions anteriors per comparar.
Davidpar (discussiócontribucions)

Ara m'hi he fixat. Penso que potser el tema del candidat presidenciable pot dur problemes. Com que Candidat (P726) és per als candidats (qualsevol de totes les llistes que optin al càrrec de diputat), algú per desconeixement pot posar noms de candidats que no siguin el presidenciable. Entenc que la fórmula que has fet servir és la millor per intentar que a l'infotaula surti el seu nom, però potser en no ser eleccions directes a president, pot dur a equívocs.

Una altra qüestió pot ser els logotips. El logo de CiU a Wikidata no és el mateix que va utilitzar CiU al 1980. Potser es podria fer com els escuts dels càrrecs de persones, en el sentit que si hi ha un logotip com a qualificador de Elegit (P991), prioritzi aquest.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
  • Posar els partits a candidat en aquest nivell (item de l'elecció) ja ho he vist en altres casos, o sigui que deu estar assumit.
  • Cert que pot prestar a error, però en unes parlamentàries no es tria ni es nomina el president, tot i que acabarà sortint d'aquí (bé, els catalans som innovadors i varem tenir un candidat a president que era el 4t de la llista, recordes?). En aquest punt, hi ha una dada que surt a les infotaules actuals i és "President actual vs president nou" i, jo particularment, no ho veig aquí. Opinions ?
  • El tema logo, ja veig que caldrà fer-ho així i, ahir em preguntava si ho hem de fer també amb les fotos, per evitar que una cosullta feta dins de 10 anys, mostri la imatge actual del candidat i no el que tenia quan es va presentar.
Davidpar (discussiócontribucions)

Miro de respondre tot aquí.

  • Respecte als parèntesis de la demografia, entesos. Jo personalment no posaria res, crec que estant a dins una caixa i amb l'espai que hi ha, ja és suficient, però això és bastant un tema de gustos.
  • Càrrec a cada candidat: Ok que ho vulguis posar per les eleccions múltiples. Llavors, hi hauria alguna manera d'espaiar-ho més perquè "Galícia" no provoqui un sal de línia? En una infotaula d'eleccions múltiples pot provocar que sigui bastant llarga per espais així.
  • Merci per %p, ho desconeixia!
  • A mi, personalment, amb el logo del partit és suficient, així també es juga amb la línia de color. Jo penso que el que no són eleccions presidencials, no haurien de portar la foto del presidenciable. Sé que ara ho fem i que els mitjans ho fan perquè la gent es quedi amb les cares, però cada cop sóc de l'opinió de com està ara la infotaula de proves. D'aquesta manera, tampoc sobrecarreguem l'infotaula.
  • Sobre canvis de noms i coalicions vàries... Un altre cop, és opinable. Però la meva idea és: com que és un nou subjecte (JxCat, JxSí en el seu moment, o Marea Galleguista (Q96943629) per agafar un exemple de demà), si no es pot comparar, no passa res perquè en veritat són nous actors, i potser no és del tot correcte comparar. Tot i així, entenc que si es fa, es podria fer 1) utilitzant el Reemplaça (P1365), per exemple entre Catalunya en Comú-Podem (Q43305850) i Catalunya Sí que es Pot (Q20669461); o entre Esquerra Republicana de Catalunya - Sobiranistes (Q62080880) i Esquerra Republicana de Catalunya - Catalunya Sí (Q5840472)). O 2) Mirant si els partits que formen part de la coalició, es van presentar per separat en les anterior eleccions (per exemple, Esquerra Republicana de Catalunya - Catalunya Sí (Q5840472) a les generals del 2015, era Esquerra Republicana de Catalunya (Q150068) a seques el 2011). No sé si tècnicament és possible.
  • I sobre l'últim missatge, ok amb els candidats si ja es fa en altres casos; lo del "President actual vs president nou" tampoc ho veig.
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Lo de mirar les successions via P1365 o els que formen la coalició és una matada perquè cal trobar "n" per cada "u" i sumar-los. Però també hi ha casos de restar, perquè s'han escindit i es presenten separats, com entre Elkarrekin Podemos i Equo-Berdeak a Eleccions al Parlament Basc de 2020. M'alegra que em diguis que, segons el teu parer: aquestes comparacions no tenen sentit, la foto personal no s'hauria de posar i que el nom del president no va aquí. Una altra cosa serà aguantar la posició.

Merci,

Davidpar (discussiócontribucions)

Per cert, sabem què li passa al pobre PACMA, que dona problemes?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si. Ho ha d'arreglar el Vriullop, però està de vacances. El nom curt és un monolingual i, quan la primera llengua que troba no és ca fa coses rares. Això només passa quan està com a qualificador, no com a propietat principal, per això no ho havíem detectat abans.

Ahh. Ara veig que has estat tu qui ho ha canviat a "varies llengües" !!

Davidpar (discussiócontribucions)

Abans estava a castellà i passava el mateix, ho he tocat aviam si s'arreglava però res... Ja ho poso com abans. Ja esperarem en Vriullop!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mira com ha quedat el bloc de participació i vots. A banda de les icones, que poden ser millorables, ha quedat prou bé.

En el tema dels elegits, no acabo de veure com estalviar la línia del càrrec (tot i estar d'acord en que no cal que sigui tant llarg i es trenqui), ja que els escons també tenen columnes de diferencials i no és només els escons. Mira Plantilla:Proves amadalvarez/prova4/ús on es veu la graella de les taules (la de la votació i la dels candidats. És cert que, en el període previ a eleccions tot es veu molt buit, però el període post-electoral sempre és molt més llarg.

He incorporat la recuperació del logo com a qualificador abans d'agafar-lo del partit; i la foto, en el cas d'eleccions personals, també.

Ja em diràs.

Davidpar (discussiócontribucions)

Em sembla molt bé, però amb el signe de "+", els parèntesis i el fet d'estar dins una caixa, sembla que els Vàlids siguin la suma dels blancs i els nuls. No sé si seria possible fer com els Vàlids i posar simplement el logo amb la xifra a la dreta.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

cert. El + era una suma quan a l'esquerra sortia el total de "no vàlids": Ja està tret.

També he tret el () del rati.

I he escorçat el nom del càrrec a la caixa de candidats.


Ara, a esperar els resultats !!

Davidpar (discussiócontribucions)

Una pregunta. Si no estan entrats els resultats electorals, es podria fer desaparèixer el títol de "Resultats electorals"?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Fet !. el problema és que avui és el dia electoral. Si el dia de consulta és anterior, mostra "Candidatures" i la informació dels candidats. Si és posterior mostra "Resultats" i els electes. Però el dia de les eleccions mostra una cosa o una altra depenen que tingui dades o no. Això no estava ben muntat.

Davidpar (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Sí. De fet, avui hi ha la segona ronda de les presidencials poloneses. El seu item està mal fet. El model bo és el de les franceses de 2012.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, com va ?.

Mira la darrera col·lecció de Plantilla:Infotaula_eleccions/proves.

Novetats: ja es pot veure la imatge dels candidats alternativament amb el logo del partit.

He afegit un "efectes post-electorals" per poder tenir una forma ordenada d'indicar qui serà el proper President nascut del nou parlament, enllaçant amb un ítem específic de l'elecció. Potser és una mica forçat i haurem de tenir un item per les votacions internes, també del Congreso. El que no sé com fer és per recollir els vots per grup parlamentari que van donar suport a la investidura. Has vist algun lloc que tingui una cosa semblant?.

Des de la nostra darrera conversa, ja tracta la doble volta, però això ja estava quan vaig fer el missatge a la pàgina de discussió. Ara toca les dobles, com les generals a ESP.

Bé, ja em faràs comentaris que tu tens un una capacitat d'observació important.

Salut !

Davidpar (discussiócontribucions)

Em sembla una bona sortida, tot i que no sé com plantejar-ho perquè tampoc he sabut trobar exemples d'altres països. El més similar que he trobat és UK Parliamentary Debate on South Korean Dog-Meat Trade (Q42297543), però és un debat, no una votació. En aquest aspecte, també caldrà aclarir que un "debat d'investidura" és el previ a una votació presidencial. A part, no sé com ho hauríem de fer per Dotzena_legislatura_de_la_Catalunya_autonòmica#Elecció_del_President. Entenc que caldria crear dos elements per cada votació presidencial: una primera fallida i la segona, la d'en Quim Torra.

A banda, et volia fer una pregunta. He fet una prova amb Eleccions a la presidència de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit de 2019 (Q64826671), en els dos primers candidats em surt una baixada de 116.5 i 164.4, que no sé interpretar d'on surt. Merci!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

El debat aquest no aporta gaire, realment. S'hi acosta més al tema votacions el Referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea de 2016 (Q21812812), tot i que és més senzill indicar nombre de vots a una opció que nombre de vots per opció i partit. ja evolucionarem, no em sembla urgent, però als sufragis indirectes seria útil.

He agafat el parlament de 2015, president de 2016, perquè "era fàcil". Les del 2018 requereix d'una abstracció que encara no tinc.

El tema Estartit, no l'he simulat, però les xifres de 2015 (l'anterior) no sumen. Com que el divisor (186 vàlids) no és coherent amb la suma dels detalls (887), els resultats deuen estar esbojarrats.

He vist que ets un dels aportador de continguts WD de les nostres latituds sobre eleccions i institucions. Estic rumiant sobre com emplenar Candidat (P726) i Elegit (P991), especialment a les parlamentàries. Crec que es repeteixen moltes dades entre elles, com si l'accés a cadascuna d'elles hagués de ser "autosuficient en dades". A més, unes dades que van intrínsecament juntes després de les eleccions com són vots i escons, estan separats: els vots al candidat i els escons a l'elegit. Estic pensant en canviar la lògica (ara segueixo la llista de P991 en el cas de "representació proporcional" que és post-electoral i la llista de P627 abans d'eleccions) i estic pensant en seguir la llista de P726 sempre, agafant els escons de P991. Tinc el dubte si llistar tots els partits amb (certa quantitat de) vot, com passa al sistema de doble volta on no surten només els guanyadors, sinó tots els que tenen vot a la primera volta.

Pensava traslladar tots els models de dades al projecte i mirar de dinamitzar-lo que està molt aturat i em fa por avançar sense publicar-ho i que després decideixin fer les coses de forma diferent.

Bé, et seguiré emprenyant de tant en tant.

Resposta a «Eleccions»