Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

He fet un cop d'ull a un article i m'he posat a corregir-lo perquè hi veia bastants errors, però no tinc prou coneixement de neurociència per corregir-ne el contingut. Per tant, he posat la plantilla d'expert, que he llegit que es posava al final de l'article. El meu dubte, però, és si s'ha de posar al final de tot, després de Referències, Enllaços externs, etc. (cpom he fet jo) o s'ha de posar al final del cos de l'article, abans de les referències.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

<nowiki>Hola Mercè, no sé on has llegit que va al final, no ho trobo i a la documentació de la plantilla no diu res., En un principi, com la majoria de plantilles de manteniment va a l'inici de l'article si la revisió ha de ser de tot l'article, si afecta només una secció, va a l'inici de la secció de forma idèntica a la plantilla {{Falten referències}}. L'he canviada de lloc.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre el lloc exacte no sé què dir-te, però ha d'anar al final i no al principi a menys que hagi de servir per avisar el lector d'alguna cosa important i no evident. I deixar un comentari a la discussió explicant per què cal l'expert, com has fet, està molt bé.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

@Pere prlpz: a on es comenta aquesta col·locació? Entenc que funciona exactament com la plantilla FR, en aquesta està millor explicat.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Que les plantilles que van al principi de l'article són un avís pel lector és un dels principis que tenia un cert consens quan es va aprovar invisibilitzar una pila de plantilles de manteniment, que abans eren visibles al principi, com les des d'eborrany, cal infotaula, cal foto, etc.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Totalment d'acord, i es va reduir l'impacte de la resta minimitzant la mida, entre aquestes la d'expert. No els he comprovat tots però de moment la major part d'articles la tenen a l'inici: Especial:Enllaços/Plantilla:Expert.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ja he trobat on comenta que va al final: Viquipèdia:Plantilles de manteniment. Si aquesta és la proposta consensuada potser caldria comentar-ho a la documentació de la plantilla, tal com he dit abans la majoria està a l'inici de l'article, llevat d'unes quantes del 2013 o anteriors que estan al final.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Kette~cawiki, @Pere prlpz, gràcies pels vostres comentaris. Com diu @Kette~cawiki en l'últim comentari en la pàgina Viquipèdia:Plantilles de manteniment, en algunes plantilles indica que van al final de l'article, pero no tinc clar si es considera el final de tot o el final del cos de l'article. En alguns articles amb moltíssimes referències pot ser que qui el llegeix no se les miri totes i no vegi si més enllà de les referències hi ha alguna plantilla.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si està al final és perquè no cal avisar el lector. Qui es llegeixi l'article, si no la veu no passa res. La plantilla hi és sobretot per qui busqui a la categoria d'articles que necessiten un expert. Entenc que al final és després de les referències i de la plantilla {{autoritat}}, si hi és, només abans de l'ORDENA i les categories.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Tant com dir que, si un lector no veu la plantilla, no passa res... A mi, com a lectora, m'agradaria que, si entro en un article que té errors o deficiències, hi hagués aquesta plantilla al principi perquè seria una advertència del que hi puc trobar.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La cosa és si les deficiències afecten al lector. Aquest article té deficiències que fan que hàgim d'aconsellar al lector que vagi amb compte o que no el llegeixi? Si és que sí, posa un avís al principi, si és que no, posa l'avís al final.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Pere prlpz, ara hi ha l'avís al principi, com l'ha posat @Kette~cawiki i penso que és millor així perquè és un article confús, mal escrit, amb frases sense sentit i amb informació que penso que hi sobra o repetida. Per exemple, al principi hi ha una secció que es diu "Funcions" i després una altra que es diu "Funció i mecanisme d'acció". I un registre que sembla més propi d'un llibre de text de medicina que d'una enciclopèdia (llevat que fos una enciclopèdia de medicina).

Resposta a «On va la plantilla d'expert?»