Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

El cercador ha posat una foto equivocada

9
DearMir (discussiócontribucions)

Veig que google ha posat una foto que no és la foto que es veu en obrir l'article. He començat a reclamar a google i l'imprès que haig d'omplir per a fer-ho comença preguntant-me coses com si sóc legalment responsable per la persona de la biografia. He girat cua i he sortit d'allí. ¿És Vikipèdia la entitat que ha de reclamar? ¿Algú té experiència en un cas així?

Alzinous (discussiócontribucions)

A quin article et refereixes?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@DearMir Si el que vols dir és que quan cerques Àlvar Maduell al Google et mostra un requadre amb una foto del personatge i el principi del text de la Viquipèdia, i la foto no és la mateixa de l'article, aleshores diria que no té per què ser-ho. El Google no està mostrant l'article, sinó fent un resum de collita pròpia amb la foto que li sembla millor (que crec que és la primera de la cerca quan busques imatges d'Àlvar Maduell), el text que treu d'on li sembla (la Viquipèdia) i un parell de dades que deuen haver sortit d'altres fonts (la data de naixement i el llibre publicat).

Per altra banda, compte que la imatge File:Presentació llibre.jpg que il·lustra l'article i que deus haver fet tu (l'has pujada a Commons com a treball propi), és probable que a Commons es pensin que és una versió retallada de la imatge que surt a http://www.santquirzevalles.cat/DetallNoticia/_CR1bHNtBU9DLTRiyiCrCY2K4-_h2t-l-tN9bgxWNvSo . Tot i que com a fotògraf tens el dret a publicar-la a tants llocs com vulguis, caldria que enviessis una autorització perquè si no a Commons es pensaran que l'has copiada del web de l'Ajuntament i l'esborraran. Que la foto tingui aspecte de captura de pantalla no hi ajuda gaire. Pots veure Viquipèdia:Autoritzacions.

DearMir (discussiócontribucions)

Bueno, Pere pripz, sí que vaig fer una captura de pantalla de la foto pujada pel fotógraf perquè la plantilla per fotos tenia un espai per a posar les paraules que havia posat el fotògraf: el nom de la persona retratada i el nom del fotògraf (Xavi Josa). Vaig tallar això de la foto original i vaig tornar a posar-lo en l'espai de la plantilla. Al final Vikipèdia no va utilitzar cap peu perquè van posar la foto en la plantilla de biografies. Podria jo eliminar la segunda foto i posar la primera (amb unes paraules petites, il.ligibles) però ara sé que posar el nom del fotògraf seria manca de neutralitat; seria promocional. Espero que podrien dejar tot tal com és.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que falta:

  • Que el fotògraf enviï l'autorització per publicar la foto a Commons amb una llicència lliure.
  • Posar a Commons l'autor on ara diu "treball propi" teu (a menys que tu siguis el fotògraf).

Fet això, s'hauria de demanar l'esborrat o la fusió de la foto que està carregada dos cops.

DearMir (discussiócontribucions)

Entesos. Gràcies per aquests consells!!!! Ara contactaré amb el fotògraf. Per cert, al bon principi, fa uns mesos, vaig contactar l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el fotògraf. Tots dos van dir "És clar que pots utilitzar la foto." L'Ajuntament va afegir "sempre amb el permis del fotògraf." Per aixó és el fotògraf que farà el que suggereixes.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El problema amb "És clar que pots utilitzar la foto" és que no està clar si vol dir "És clar que tu (DearMir) pots utilitzar la foto per penjar-la a la Viquipèdia" o si vol dir "És clar que qualsevol pot utilitzar la foto per qualsevol ús, incloent els usos comercials i fer-ne obres derivades". El primer és insuficient perquè per publicar una foto amb una llicència lliure cal el segon.

DearMir (discussiócontribucions)

Es que el fotògraf mateix va pujar la foto mitjançant la licència més comun de Vikipèdia, aquell CC BY-SA no sé què.GRÀCIES per la informació sobre com funciona google amb fotos. Potser intento arreglar-lo amb google.

Resposta a «El cercador ha posat una foto equivocada»