Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Les categories categoria:Catalans i categoria:Persones de l'àmbit catalanoparlant i les seves subcategories les tenim clarament separades i no les confonem, però amb les categories basques equivalents no anem tan bé i hi ha una barreja considerable entre categoria:Bascos i Categoria:Bascos de la Comunitat Autònoma Basca.

El problema és que les subcategories de categoria:Bascos tan aviat tenen contingut de les set províncies com en tenen de les tres de la comunitat autònoma, i tan aviat estan posades dins de categories del conjunt com de l'autonomia. A més de no saber què trobaràs en cada categoria, això té l'efecte de desmuntar les categories d'espanyols per activitat, perquè sovint les categories de bascos estan dins de les categories d'espanyols però també contenen francesos.

O sigui, hauríem de separar unes categories de persones de tots els territoris (Euskal Herria) i i unes categories de persones de la comunitat autònoma basca.

Pot quedar el dubte dels noms. Jo seguiria com estan les categories principals i deixaria categoria:Bascos per Euskal Herria i Categoria:Bascos de la Comunitat Autònoma Basca per la comunitat autònoma, entre altres motius perquè lliga més amb el contingut que ja hi ha i això ho fa molt més fàcil d'implementar (és més fàcil posar articles a les categories que triar i treure'n els que sobrin).

Amb les categories de geografia hauríem de fer una cosa semblant, que categoria:País Basc i les seves subcategories també són una barreja que hi veus de tot segons on la miris.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A Categoria Discussió:Escriptors de la Comunitat Autònoma Basca en @CarlesMartin ha proposat fer servir "de la Comunitat Autònoma del País Basc" en comptes de "de la Comunitat Autònoma Basca". Tot i que el que hi havia és la traducció literal d'eu:Euskal Autonomia Erkidegoa i que crec que és el mateix que fan servir les fonts basques en castellà, la proposta de "de la Comunitat Autònoma del País Basc" em sembla més clara i a més lliga amb el títol de l'article Comunitat Autònoma del País Basc.

Aleshores, si ningú s'hi oposa, aprofitaré que de moment només tenim un parell de categories de bascos de la comunitat autònoma per reanomenar-les com "de la Comunitat Autònoma del País Basc" i les noves les continuaré igual.

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Correcte, sembla que té més sentit citar el nom de la comunitat autònoma literalment.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Perfecte, endavant.

Resposta a «Categories de bascos»