Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:Llibre d'estil

Com s'han de puntuar els intervals de dates?

5
Kwamikagami (discussiócontribucions)

WP-ca, WS-ca i WQ-ca utilitzen diferents puntuació per a les dates a les biografies. No haurien de ser iguals? Quan tenim per exemple "26 de febrer de 1715 ... 26 de desembre de 1771", hauria de ser un guionet, guió mitjà o guió llarg, i amb o sense espais? I si les dates són simplement els anys "1715 ... 1771", la puntuació hauria de ser la mateixa? I el mateix per a "pàg. 102 ... 136"? Kwamikagami (disc.) 21:21, 16 ago 2022 (CEST)

Leptictidium (discussiócontribucions)

Anem pam a pam:

  • el guió llarg segur que no
  • el guió mitjà es fa servir (erròniament) cada vegada més en aquest context per influència de l'anglès, però en la nostra llengua té uns usos molt limitats: com a signe menys, en fórmules químiques per separar els grups d'àtoms d'una molècula amb l'enllaç simple, per indicar el final d'una unitat monetària i alguna cosa més.
  • així doncs, el que cal utilitzar és el guionet normal i corrent, d'acord amb el capítol 9.2 del manual de l'estil de l'IEC.
  • sobre si cal deixar espais entre dues dates compostes de diverses paraules, el manual d'estil de l'IEC recomana posar-hi espais fins, però diu que «és tolerable que sigui un espai normal».
Kwamikagami (discussiócontribucions)

Gràcies. Segons la teva opinió, els espais faciliten tant les cites llargues com els anys senzills? Kwamikagami (disc.) 21:35, 16 ago 2022 (CEST)

Leptictidium (discussiócontribucions)

No, opino que els espais faciliten la lectura específicament en el cas de les dades formades per múltiples elements. Per cert, he modificat un parell de coses en la meva aportació anterior, sobretot en l'últim punt.

Resposta a «Com s'han de puntuar els intervals de dates?»