Tema de Viquiprojecte Discussió:Viquitrobada 2022/Programa

Presentació del Viquiprojecte:Actualització de processos

2
Amadalvarez (discussiócontribucions)

A la darrera Viquitrobada es va fer un debat sota el títol "Normatives de la Viquipèdia: estat de la qüestió". Va ser una xerrada molt interessant que confirmava que teníem problemes de funcionament més que de normativa sobre els que calia debatre amb més temps i participació.

Els mesos següents a la Viquitrobada es van obrir alguns debats sobre articles de nouvinguts, aplicació de plantilles FR, criteris d'admissibilitat o l'ús de plantilles d'avisos. També és va identificar la necessitat d'ampliar el nombre d'administradors i es va abordar a finals de gener'22.

L'experiència amb els debats oberts no ha estat massa satisfactòria. No tant per les participacions com per la dispersió de subtemes que s'obren sota el titular que les va crear i la manca ordenada de conclusions i accions a realitzar. I, lògicament, sense cap aprovació formal del canvi per manca de conclusions.

El Viquiprojecte:Actualització de Processos és un espai amb una metodologia de funcionament per permetre ordenar i centrar els debats, que poden haver-se iniciat a la Taverna o a qualsevol pàgina de discussió i resulta molt complex no repetir els mateixos debats per desconeixement i sense arribar a conclusions, repetint-se crònicament el mateix problema.

A la presentació explicarem la metodologia de funcionament, la forma d'obrir noves propostes i com ens pot ajudar a tenir un repositori de propostes de canvi unificat.

Annadecorts (discussiócontribucions)

Malgrat la poca experiència que tinc en debatre a la Viquipèdia, em sembla absolutament necessari.

Resposta a «Presentació del Viquiprojecte:Actualització de processos»