Tema de Usuari Discussió:Lluís RD

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia i gràcies per les teves millores lingüístiques dels articles! Tingues en compte, emperò, que l'ús del guió mitjà per separar xifres és un anglicisme tipogràfic. Com diu el manual d'estil de l'IEC en el seu punt 9.2.2, el que fem servir en aquest cas és el guionet, i com estipula el punt 16.15, no hem de fer servir el guió mitjà en els usos reservats al guionet. Salut!

PS: Faig ping al @Jaumeortola: perquè ara veig que és un error que surt del LanguageTool i, si no m'equivoco, ell és un dels impulsors del LanguageTool en català.

Lluís RD (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, estava seguint la pàgina Guió (signe de puntuació), però ara he vist que l'has actualitzada! Ho tindré en compte a partir d'ara.

Jaumeortola (discussiócontribucions)

Aquesta regla existeix en el conjunt de regles de LanguageTool perquè hi ha algun llibre d'estil català que la segueix (probablement l'Ortotipografia de Pujol i Solà). Però la regla sempre ha estat desactivada per defecte. Per altra banda, recordeu que el Manual d'estil no és una obra de l'IEC i no és normativa. Només està allotjada en la web de l'IEC.

Leptictidium (discussiócontribucions)

En tot cas, queda clar que l'ús del guionet per separar xifres no és un error que calgui «corregir» sistemàticament en els articles.

Resposta a «Guions»