Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Fsolerol (discussiócontribucions)

Bon dia. Estic preparant un article sobre un científic i voldria posar-hi una foto. La foto li va fer el Servei Audiovisual de l'Hospital Universitari de Bellvitge, lloc on treballava. Estem convençuts que l'Hospital no hi posaria pegues, però faig aquesta consulta per assegurar-me que la puc pujar.

Si no es pot pujar, em podríeu dir què es pot fer en aquest cas? Demanar autorització a l'hospital? Per quin procediment? N'hi hauria prou amb que m'enviessin una autorització per correu electrònic?

Gràcies per la vostra atenció.

Alzinous (discussiócontribucions)

Imagino que et refereixes a l'article sobre Xavier Fuentes i Arderiu. El tipus de redacció sembla esbiaixat i poc neutral i fa pensar que coneixes al biografiat o que tens algun tipus de relació amb ell. Si fos així, segons VP:CI, no hauries d'escriure aquest article. També pot ser que m'equivoqui. En tot cas, gràcies per la teva comprensió.

Fsolerol (discussiócontribucions)

No conec a Xavier Fuentes ni hi tinc cap relació. Per escriure l'article m'he basat en la informació que m'ha passat una persona que sí que el coneix, però penso que aquesta informació és objectiva i que val la pena que sigui coneguda. En tot cas, si et sembla, el publicaré i ja esborrareu el que no sigui correcte.

En quant a la foto, trobo complicats els filtres per poder-la pujar. Buscant a Google, surt a Linkedin i es podria suposar que és pública, però no sé quin és el procediment per demanar autorització per publicar-la. En tot cas, puc publicar l'article sense foto. Gràcies per l'atenció.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Que la foto surti a Linkedin vol dir que un usuari de Linkedin dóna al públic el lloc de veure-la, no de copiar-la.

Els "filtres" consisteixen en que no pots pujar una foto sense permís de qui en tingui els drets (en general, el fotògraf, o aquells a qui el fotògraf els hagi cedit). Publicar-la sense el seu permís no és un problema de filtres, sinó que és il·legal.

Si no vols demanar permís al fotògraf o preguntar al Servei Audiovisual si ells tenen drets per alliberar una foto, aleshores hauries de fer tu una foto.

Per la resta, que t'hagis "basat en la informació que m'ha passat una persona que sí que el coneix" no és un bon senyal. La informació que t'hagi passat aquesta persona l'hauries de descartar i basar l'article en la informació publicada en fonts fiables independents del subjecte (com ara llibres i altres publicacions SOBRE el personatge, no escrits pel personatge).

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Resposta a «Autorització per penjar una foto»