Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Els 10.000

Marti.bdb (discussiócontribucions)

Bon dia. Aquesta pàgina podria ser fonamental per a que els viquipedistes poguéssim centrar els esforços en els articles menys desenvolupats i més bàsics. No entenc gaire el funcionament de la classificació "Més curts", "En la frontera"... si no es van actualitzant les llistes. Quan un article millora hauria de passar de la lista "En la frontera" a la llista "Fets" per exemple enlloc de marcar-lo com a fet i deixar-lo a la llista inicial. També canviaria els títols dels encapçalaments però no és tant greu

Amortres (discussiócontribucions)

A mi em passa que els articles d'història i els de biografies relacionades, els únics en què treballo, en general estan ja ben pentinats i fora de les fronteres, i he de buscar en quins treballar directament en Viquiprojecte:Els 10.000/Llista mides fixes, i vaig anotant en la llista tal com vaig fent. No passa res, cada un es busca la feina com li va millor, doncs ja veus que coses per fer no en falten, l'important és anar fent.

Medol (discussiócontribucions)

Sí que s'actualitzen! El dia 16 de cada mes es treuen els fets i reiniciem la llista. Es va decidir a la discussió no canviar els articles de calaix per visualitzar millor quin era el calaix més ple cada mes. És molta més feina passar un article de 2000 a 17000 que no un de 7000 a 8500, penso que està bé que això es visualitzi. A mi m'agrada com es fa ara, però tot es pot parlar. Els títols mostren el tipus d'articles que hi ha, està explicat en cada cas a sota. Però és clar que es poden canviar, els títols i tot. Què proposes?

Marti.bdb (discussiócontribucions)

Si cada dia 16 de cada mes ja es reinicia la llista doncs ja està solucionat.

Com a títols, "Més curts" està bé tot i que ampliaria la llista a 100. "En la frontera" potser posaria "Curts" o "Millorables substancialment", "L'empenta final" a "Millorables" i "Fets" per "A tenir en compte". Tampoc és un tema que preocupi per a res però no entenc perquè un article que té 6.000 octets està a la frontera, no és un títol representatiu de l'estat en el que està l'article, 6.000 octets és bastant poc quan altres viquipèdies en tenen 60.000. I "Fets" què vol dir? Ja no cal ampliar-lo més?

Pallares (discussiócontribucions)

Tal com està ara, i ho hem canviat com a mínim una vegada, a mi ja m'està bé. Per entendre els apartats de la taula, cal veure com es puntua (https://meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias_by_expanded_sample_of_articles) i com ens hem anat organitzant per saber quants punts sumarem més o menys el mes en curs. Fets indica que es donen per acabats en aquell moment, ja que hem passat una de les dues barreres que suposa canvi de puntuació (8,3 k i 16, 6 k). Naturalment que es poden ampliar més. Jo canviaria el sistema quan quedessin entre esborranys i normals quedessin uns 1.000 articles. Però com han dit més amunt, tot es discutible i millorble

Marti.bdb (discussiócontribucions)

Veig que és més sofisticat del que em pensava...

Ja vaig participar al Viquiprojecte, ara veig que això continua. Em pensava que era una eina per a incentivar als viquipedistes a millorar articles (que també ho és), no sabia que hi havia sistema de puntuatge ni competicions xd

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Competició, com a tal, no ho és. Hi ha una classificació i mirem d'estar el més amunt possible. Quan va engegar el projecte de 2021, anavem 13ns, el vam acabar 11ns i ara som 9ns. Si seguim amb aquest ritme, acabarem l'any 8ns i a finals de 2024 (si les versions idiomàtiques que tenim per davant no s'organitzen), serem 4ts.

Amortres (discussiócontribucions)

Dubto molt que en desembre siguem 8ens. No es comptabilitza fins el 16, i és quan comença la Quinzena de la Qualitat anual, de la que començaré a donar la vara aviat

Cataleirxs (discussiócontribucions)

1 punt per sota i 2 recomptes per davant. I tant que els passem!

Marti.bdb (discussiócontribucions)

I ara teniu a un més :)

Pallares (discussiócontribucions)

Ei! en tot cas, t'animem a que participis en el projecte

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Marti. El teu entusiasme és molt benvingut. A part de les raons exposades per Medol, hi ha un altre: deixant els articles enllestits en el "calaix" d'origen ens permet preveure quants punts sumarem cada mes.

Sobre el títol de cada grup, una opció seria adoptar un estil més neutre (esborranys / curts / intermedis / llargs), l'important és que ja està explicat just a sota.

Resposta a «Eina per als viquipedistes»