Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Còmics 2024

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola @F3RaN. Hi ha molts articles curts amb plantilla FR/FVA als què, en un parell de minuts, se'ls pot afegir un parell de referències i treure-se-la, guanyant de manera ràpida 3 puntets. En canvi, en picar 3000 octets (o 2000 quan sigui un article nou) es triga més. Per tant, no s'equipara feina amb recompensa i pot incitar a abusar d'aquesta via per acumular punts pel concurs.

No sé com ha sigut l'experiència en edicions anteriors del vqpj de Còmics, però en el darrer de Cinema sí que va haver-hi enrenou amb el tema dels punts extra, així que jo plantejaria deixar aquest bonus en +1 punt, només.

Gràcies.

F3RaN (discussiócontribucions)

Hola @Cataleirxs, gràcies pel teu comentari. Entenc el teu punt de vista. Aquí, la qüestió és si volem donar la prioritat a la creació de nous articles o bé curar/millorar els que ja tenim. Perquè sempre anem creant molt, però les plantilles de manteniment malauradament no baixen. És el problema. Per més fàcil que sembli, doncs, els usuaris continuen preferint crear nous articles a "reparar-ne" d'existents. Al viquiprojecte del Cinema, el que va passar és que certs usuaris s'adjudicaven sistemàticament els punts extres per tractar-se d'un "article d'actualitat". De nou, hi va haver molta creació d'articles nous però hi va haver molt poca feina de manteniment. Tal com està plantejat enguany, el viquiprocte prioritza les plantilles FR/FVA i articles vinculats a l'auca. No sé si funcionarà però es podria provar. Una alternativa, seria donar punts per referència afegida en articles FR/FVA, passant dels octets. Té sentit, però és més difícil de controlar i cal apel·lar a l'honestedad dels usuaris. Quants punts donaries per referència afegida i prescindir dels octets?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Abans de res, he de reconèixer un error greu en el meu plantejament. Si algú vol guanyar punts ràpidament, el més fàcil és agafar un article llarg en un altre idioma, fer-ne una traducció automàtica amb el google translate i enganxar-la sense revisar-la. Per tant, pensant en el concurs, el que menys ha de preocupar són els puntets que puguin rascar per altres vies. Així doncs, no em sembla pas malament que vulguis donar bonus per treure FR/FVA. A més, sempre li pots demanar a en Leptictidium si pot dedicar-te un diumenge de les referències, així rebràs ajuda addicional.

Sobre el tema de donar punts per referències i/o treure el recompte d'octets: jo mantindria el recompte i potser afegiria 0.5 punts per referència. Personalment, com soc una mica escrupolós amb el tema refs, el que faria és treure punts per no afegir-les... A l'últim vpj del Brasil ja vaig fer una cosa semblant, amb punts a favor i en contra; però això requereix molt de temps de revisió.

F3RaN (discussiócontribucions)

D'acord, @Cataleirxs. Gràcies pel teu comentari i per la idea. Afegeixo la puntuació de les referències i ja veurem si funciona bé. De fet, si volem rebaixer les plantilles FR/FVA, cal insistir més en el tema. Fins ara.

Resposta a «Punts extra FR/FVA»