Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Jmrebes (discussiócontribucions)

En referència a l'article Francisco de Asís Altamira Motia, voldria comentar que a la pàgina d'autoritat de la BNE es pot veure que totes les partitures porten el cognom ALTIMIRA, no pas Altamira. La BNE ho indica com a "altres noms utilitzats". El cognom Altimira és freqüent a Catalunya i cal pensar que el cognom real era Altimira. Al registre de l'Ajuntament de Barcelona consta la seva defunció com a Altimira, tot i que normalment no es considera una font fiable donat que els registradors escrivien els noms i cognoms sense cap mena de verificació. L'esquela de defunció apareguda al diari La Imprenta torna a indicar ALTIMIRA i com a segon cognom MOTIÑÓ, que també es pot veure al registre de defunció de l'Ajuntament de Barcelona. Hi ha articles consultables a l'ARCA que indiquen com a cognom ALTIMIRA.

A més, em semblaria més correcte indicar el nom en català, no pas en castellà com avui en dia, havent-hi nascut a Barcelona ca. 1827.

Per tot això, demano si us sembla bé canviar el títol de l'article i el seu corresponent a Wikidata, pel de Francesc d'Assís Altimira i Motiño.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Veient que sembla que hi ha més fonts amb Altimira que Altamira, d'acord. Només cal indicar a l'article que hi ha fonts per les dues formes.

Resposta a «Francesc d'Assís Altamira... o Altimira»