Thomas Henry Barclay

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre Thomas Henry Barclay. Vegeu-ne altres significats a «Thomas Barclay».
Infotaula de personaThomas Henry Barclay

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 octubre 1753 Modifica el valor a Wikidata
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Mort21 abril 1830 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Membre de l'Assemblea de Nova Escòcia
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Colúmbia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsAnne Parsons (en) Tradueix, Eliza Livingston (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesHenry Barclay (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  i Mary Rutgers Barclay (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 172433298 Modifica el valor a Wikidata

Thomas Henry Barclay (Nova York, 12 d'octubre de 1753 - 21 d'abril de 1830) va ser un advocat estatunidenc que es va convertir en lleial de l'Imperi Unit a Nova Escòcia i va servir en el govern de la colònia.[1]

Thomas Henry Barclay venia d'una família prominent de Nova York, sent fill del Reverend Henry Barclay, un clergue anglicà, i Mary Rutgers, la filla d'un cerveser ric. Després d'assistir a la King's College (més tard Columbia University), va estudiar dret amb John Jay i va ser acceptat en l'advocacia el 1775.

El 1775, Thomas Henry Barclay es va casar amb Susan DeLancey, una neta de Stephen Delancey. Poc després, la seva carrera va ser interrompuda per l'inici de la Guerra de la Independència. Barclay servit amb distinció, com a general major, al Regiment Lleial Americà, a les forces lleial britàniques, durant tota la guerra i, amb la confiscació dels seus béns a Nova York i havent estat anomenat específicament en els decrets de proscripció d'este estat, va optar per unir-se als partidaris britànics a Canadà.

Després de considerar Nova Brunswick, Thomas Henry Barclay va optar per Nova Escòcia on se'ls van donar concessions de terres. En un moment donat, es va traslladar a Annapolis Royal i va començar a exercir d'advocat. Va ser elegit membre de la 6a Assemblea General de Nova Escòcia representant el Comtat d'Annapolis el 1785, mentre que Edmund Fanning era governador. L'any següent, John Parr es va convertir en governador. El 1793, Barclay va ser elegit pel Municipi d'Annapolis i va servir de president de la cambra parlamentària per l'Assemblea.

Referències[modifica]

  1. Tulloch, Judith. «Barclay, Thomas Henry». A: Dictionary of Canadian Biography (en anglès). , vol. 6. University of Toronto/Université Laval, 2003–.