Toba-Kakar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaToba-Kakar
Imatge
TipusSerralada Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaBalutxistan Modifica el valor a Wikidata
Map
 31° 15′ N, 68° 00′ E / 31.25°N,68°E / 31.25; 68

Toba-Kakar és una serralada muntanyosa al Pakistan, al nord del Balutxistan (regió) que forma la frontera entre aquesta província del Pakistan i l'Afganistan. És una branca de la serralada de Safed Koh, amb tres serres paral·leles que ascendeixen gradualment en direcció sud-oest des dels 1.500 msnm a Gumal fins als pics de Sakir (3.139 msnm), Kand (3.344 msnm) i Nigand (2.926 msnm). Des d'allí descendeix a l'oest a l'altre costat de Chaman, i gira al sid-oest continuant amb el nom de Khwaja Amran i de Sarlath fins que acaba unida a la serralada Central de Makran després d'un desenvolupament d'uns 500 km.[1]

Els rius principals són el Kundar i el Zhob i la zona que reguen és anomenada pels habitants com Kakar Khorasan; la part a l'oest del pic Kand és anomenada Toba i era habitada pels paixtus achakzai. Els importants passos de Khojak i Ghwazha es troben al Khwaja Amran.

Referències[modifica]

  1. Wilson Hunter, Sir William; Sutherland Cotton, James; Sir Richard Burn, Sir William Stevenson Meyer. Great Britain India Office. The Imperial Gazetteer of India (en anglès). Oxford: Clarendon Press, 1908.