Torre Madliena

Torre Madliena

La Torre de Madliena és una fortificació de l'illa de Malta,[1] construïda pels cavallers de l'Orde de Sant Joan de Jerusalem. Es tracta d'una torre de vigilància situada a la costa nord de l'illa, a prop del lloc anomena Ras L-Irqieqa.

Es tracta d'una de les tretze Torres de Redín que permetien la comunicació entre l'illa de Gozo amb el quarter general dels cavallers a Malta. Aquest sistema fou construït sota el mestratge de Martín de Redín. A l'oest hi ha la Torre de Sant Marc, també anomenada Qalet Marku, i a l'est hi ha la Torre de Sant Julià.

Durant el domini britànic de l'illa, la torre va continuar essent una instal·lació militar i s'hi va instal·lar un canó de baix calibre. Per aquest motiu la torre va patir diferents modificacions i més tard s'hi van unir altres estructures. La porta original del segon pis es va tapiar i ja no és visible, l'accés es fa a nivell amb una porta metàl·lica; la placa commemorativa del Gran Mestre es va substituir per una llosa; finalment hi ha danys a la cara sud de la torre. Molt a prop, també hi ha estructures de la II Guerra Mundial.


Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Torre Madliena
  1. Mitev, Georgi. «Pembroke, Malta - Information and interests» (en anglès). [Consulta: 1r juliol 2018].