Trivial Pursuit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Trivial pursuit)
Infotaula jocTrivial Pursuit
Tipusjoc de tauler Modifica el valor a Wikidata
EditorHasbro, Parker Brothers i Selchow and Righter (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerequiz board game (en) Tradueix i joc de creu i cercle Modifica el valor a Wikidata
Més informació
BoardGameGeek2952 Modifica el valor a Wikidata

El Trivial Pursuit és un joc de tauler clàssic que consisteix a respondre a una sèrie de preguntes per guanyar els adversaris. Cada jugador es mou pel tauler mitjançant un dau i respon les preguntes que li toquen (marcades pels colors de les caselles del tauler). Hi ha unes caselles especials, que donen dret a un peó o "formatget". Qui aconsegueix tots els peons i arriba a la casella central, guanya la partida. Algunes vegades cal respondre quatre de les sis preguntes d'una targeta per guanyar. Es pot jugar de manera individual o per equips.

El joc va ser creat el 15 de desembre de 1979, a Montreal, Quebec, per Chris Haney, editor de fotos de The Gazette de Montreal, i Scott Abbott, editor d'esports de The Canadian Press.[1] Després de descobrir que els faltaven peces del seu joc Scrabble van decidir crear el seu propi joc.[2] Amb l'ajuda de John Haney i Ed Werner, van completar el desenvolupament del joc, que va ser llançat el 1981[1] els drets es van llicenciar a Selchow and Righter en 1982 i llavors a Parker Brothers en 1988.[3] Han sortit moltes variants i reedicions del joc. En la versió original de 1982 el color blau representava les preguntes de geografia, el marró d'art, el verd de ciència, el groc d'història, el taronja d'esport i el rosa d'entreteniment i espectacles. L'èxit del joc es basa en gran manera en l'equilibri de la dificultat de les preguntes, que cobreixen des d'aspectes de cultura general als més trivials (d'aquí el nom).

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Trivial Pursuit History» (en anglès). ideafinder.com. [Consulta: 28 juliol 2017].
  2. Mary Bellis. «The History of Trivial Pursuit» (en anglès). Inventors.about.com. Arxivat de l'original el 2012-07-09. [Consulta: 7 juliol 2012].
  3. Jorgensen, Janice. Encyclopedia of Consumer Brands: Durable goods (en anglès). St. James Press, 1994, p. 587. ISBN 9781558623354. 

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Trivial Pursuit