Usuari:Andres teglas/Smiley (cantant)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAndres teglas/Smiley

Andrei Tiberiu Maria (nascut. 27 de juliol de 1983, Pitesti), coneguda pel seu nom artístic Smiley, és un cantant, compositor, productor, presentador i actor romanès, membre de la banda de Simple. L'artista va començar una carrera en solitari, i el 2008 va llançar el seu primer àlbum - "En la meva absència".

Infantesa[modifica]

Andrei va néixer el 27 de juliol de 1983, en el Pitești, Argeș comarca. En una entrevista, va afirmar que en la seva infància va ser una mica nen inquiet, que no podien seure un moment. Tot va ser "normal", fins a l'edat de deu anys, quan el seu plaer Andrei escoltar música es va convertir en el plaer de cantar.

Banda Simple[modifica]

En l'any 2001, CRBL han de proposar a Andreu a ser part de la banda Simple, després que inicialment va intentar obtenir un lloc en l'orquestra Iteam. Encara que la proposta va venir d'un membre de la banda, Smiley va donar la mostra a l'etiqueta Descobrir. Com a membre de la banda, Andrei es va veure obligat a aprendre a ballar. A causa de la seva actitud jovial, Andrew va rebre el sobrenom de "Smiley", un sobrenom actualment en ús com a nom artístic.

La trajectòria de l'artista[modifica]

Amb el temps, l'Emoticona ha arribat a l'atenció del públic, tant com a cantant de la banda Simple, i com a artista de solo. El seu àlbum de debut ("En la meva absència") va ser guardonat amb un or rècord i va rebre la distinció de"Millor àlbum" de la romanès Premis de la Música., segons Agepres.

Amb un Simple, Smiley ha publicat cinc àlbums, tots els premiats amb discos d'or:[cal citació] Sabíeu (2002), Deu (2004), RMX Simple (2006), Simple i Millor De l' (2006), l' Oficial em va bé (2006).

En 2008, Somrient i acaba de guanyar el premi de "Millor espectacle" per "Història de la Dansa". Totes en el mateix any, Smiley va llançar el seu primer àlbum en solitari, En la meva absència, l'àlbum que va ser guardonat amb un disc d'or i amb la distinció de "Millor àlbum" de la romanès Premis de la Música.

L'àlbum del primer single, "En la meva absència", va declarar a "Millor cançó" i va portar-li el premi de "Millor artista de solo". El 2010 va publicar el segon àlbum en la seva carrera, Anar a Mart, per la qual va rebre la distinció "Millor Pop Dance Àlbum".

En 2011, Somrient posat en marxa el "Dream Girl", la cançó que durant 6 setmanes consecutives (segons Mediaforest Romania) ha ocupat el primer lloc en les llistes de música. També en el 2011, al romanès Premis de la Música, Somrient, es va anomenar "Millors Homes" i "Millor Pop" de l'artista.

En 2012, l'artista va llançar el single "Dead Man Walking", que es va convertir en el més jugat cantant a la ràdio i la televisió, segons les dades facilitades per l'lloc Mediaforest.ca. També s'ha arreglat i "green Cavalls a les parets", juntament amb Alex Velea i No Baxter.

Vídeo de la cançó "Dead man walking" va ser una estrena mundial, Smiley es va convertir en el primer artista que utilitza en el clip elements de la realitat augmentada.[1][2][3] l'Acte de presentació va ser especial, i va tenir lloc al maig del 2012 en una sala de cinema, en la presència de més de 300 persones.[4]

Al juny de 2012, Somrient guanyat els premis a la "Millor Productor" i "Millor lloc Web" a la gala romanès Premis de la Música Craiova.

En 2013 Smiley va guanyar el premiMTV Europe Music Award per Millor romanès de la Llei".[5][6]

Èxit com a artista pop que ha permès la col·laboració amb moltes romanès artistes, i el 2009 va fundar la seva pròpia producció casa, HaHaHa Producció.

En 2016, els projectes recolzats per Smiley són: Cabron, Adolorits, Ràdio Assassí, No Baxter, Feli, TRET, Silviu Pașca, Paul Damixie i Jazzy Jo.

També, Smiley ha produït èxits per a d'altres romanès artistes: Morandi, Puya, Delia, Wanda, Zero, Elena Gheorghe, CRBL, Anda Adam, Andreea Banica, Mandinga, Loredana, Andra, Corina, Crema, Emanuel. També, que l'artista ha realitzat la música per a cantant d'origen italià En Xarxa i per a la raper nord-americà Influència.[7]

Espectacles[modifica]

Smiley és la co-presentador de talk show de televisió Romanesos té talent, al costat de Paul Bartos. També és un dels quatre membres del jurat de la mostra de talent show la Veu de Romania.

Discografia[modifica]

Àlbums[modifica]

Any Àlbum Etiqueta
10 de març de 2008 En la meva absència Cat Música
30 de març de 2010 Anar a Mart Cat Música
Novembre 21, 2013 Casa Cat Música / Jajaja Producció

Individuals[modifica]

An Single Album Poziție maximă
RT100
2007 „În lipsa mea” (feat. Uzzi)
În lipsa mea
9
2008 „Preocupat cu gura ta” ?
„Am bani de dat” ?
2009 „Designed to Love You” 8
2010 „Plec pe Marte” (feat. Cheloo)
Plec pe Marte
1
„Love is for Free” (feat. Pacha Man) 1
2011 „Dream Girl” 1
2012 „Dead Man Walking”
Acasă
1
„Cai verzi pe pereți”

(feat. Alex Velea & Don Baxter)

1
2013 „Dincolo de cuvinte” (feat. Alex Velea)
„Criminal” (feat. Kaan)
„Acasă"
2013 „Dă-o tare” (feat. Cabron & Guess Who) TBA
2014 „Nemuritori”

„I wish”- Acasă (album)

TBA
3
2015 „Oarecare”
TBA
1
2015 „Pierdut buletin” (feat.DOC & Motzu)
DOC & Motzu in HD
1
2016 „Insomnii”
TBA
2016 „Sleepless”
TBA
2016 „Îndrăgostit (deși n-am vrut)”
TBA
2016 "Confesiune" TBA

Filmografia[modifica]

Actor
  • 2006: els Artesans en la seva pròpia funció (1 episodi, sèrie)
  • 2007-2008: Un Pas Endavant és Sebastian Seba' Novinski (26 episodis de la sèrie)
  • 2008: Una simple pel·lícula és Smiley
  • 2011: La Padrina en el paper de monjo
  • 2014: Selfie en el paper de Pepenar 1
Tv
  • Romanesos got talent (co-presentador)
  • La veu de Romania (jurar en sis temporades seguides)
  • Dansa Per a Tu (participant en la temporada 2 i 5)
  • Ser una estrella de Disney Channel (successora de 2010)Plantilla:Listănote