Usuari:BoscdeMontjuic/Mario Marzo Maribona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBoscdeMontjuic/Mario Marzo Maribona

Mario Marzo Maribona (Santorcaz, Madrid, Espanya, 2 de maig de 1995), és un actor i pianista espanyol. És conegut per interpretar a Lucas en Los protegidos. Des de finals de 2015 realitza video blogs per la plataforma Youtube.

Biografia[modifica]

Mario Marzo Maribona és un actor espanyol, que té un grup anomenat Thinking Grey que va aconseguir ser Trending Topic a Espanya dos vegades sense haver tret cap cançó. A finals del 2013 es va unir a Capman, grup de jazz i rock en el que es troba Nacho Aldeguer. La banda anava a "retrobar-se" altre cop amb els seguidors d'aquest grup després de molt temps a la sala Barco de Madrid amb nous temes però Mario no va poder assistir el que anava a ser el seu primer concert a causa d'un despreniment de retina que va tenir dies abans i que li va impedir fer vida normal durant un mes.

Provinent d'una família de músics, comença a estudiar piano amb els seus pares als 6 anys. Després de treballar amb Gerardo López Laguna, finalitza el Grau Professional amb aquest últim als 18 anys, aconseguint la distinció de Premi Extraordinari Fi de Grau en les especialitats de Piano, Música de Càmera i Acompanyament, obtenint també el Premi Extraordinari de Música de la Comunitat de Madrid.

Ha actuat com a solista amb la Banda de Música del Conservatori Professional de Música de “Amaniel” i va ser seleccionat pel Real Conservatori Superior de Música de Madrid per actuar com a solista juntament amb la Orquestra Simfònica d'aquest conservatori a l'Auditorio Nacional sota la batuta de Jesús Amigo, en març de 2016.

Va ser guardonat en concursos com el Concurs Veguellina d'Órbigo de Lleó i el Concurs Intercentres de la Comunitat de Madrid, ha gravat un recital de Piano i Música de Càmera en el cicle “Joves Intèrprets" de Radio Nacional d'Espanya en gener de 2014, continuant la seva formació amb Galina Egliazarova i Jorge Luis Prats.

Després de finalitzar els seus primers tres cursos de Grau Superior amb Matrícula d'Honor en el Conservatori Superior de Música de Madrid sota la direcció d'Ana Guijarro, actualment continua la seva formació en la Hochschule für Musik “Hanns Eisler” de Berlín amb Eldar Nebolsin.

Paper en Los Protegidos[modifica]

En Los protegidos interpreta a un adolescent de 14 años tímid i sensible en el fons. Fet fora de casa pels seus pares, els quals van encaixar amb temor l'habilitat del seu fill per adoptar l'apariència física d'altres persones, però només sólo a les que va tocar per últim cop. En la 3º temporada desenvolupa una memòria metamòrfica, és a ir es pot convertir en qualsevol persona en la que s'hagi convertit abans. El seu cas crida l'atenció de Silvestre, qui formula una denuncia a la policía, sebse saber que amb allò está cridant l'atenció d'altre gent de, que segresta el noi fent-se passar per agents de la llei. En poder d'aquelles persones, i sota enganys, és obligat a col·laborar per ells amb l'objetiu de donar amb el parador d'altres nens amb poders, fins que aconsegueix arribar a Jimena i la resta, fent-se passar per Silvestre (antic protector dels nens amb poders), moment en què decideix no tornar amb els seus captors i convertir-se en un més de la "familia" Castillo Rey.

Paper en Los Inocentes[modifica]

Mario interpreta a Àlex, un noi de 18 años. Malgrat ser un noi amb encant i ser una bona persona és un noi tímid, encara que això no significa que sigui antisocial. Sempre ha tingut bons amics i la gent ho ha respectat.

Filmografia[modifica]

Sèries[modifica]

Televisión
Any Títol Paper Episodis
2010-2012 Los protegidos Lucas Castillo López 40 episodis
2016 El hombre de tu vida Adrián 1 episodi

Pel·lícules[modifica]

Pel·lícules
Any Títol Paper Notes
2013 Los Inocentes Álex Personatge principal
2014 Al sur de Guernica Toni Personatge principal
2015 La cueva sagrada (cortometraje) Carlos Santos Personatge principal

Maquetes[modifica]

  • Overtone (Thinking Grey)
  • Mucho Amor (Capman)

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]