Vés al contingut

Usuari:Davidjbert/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Xavier Forcadell i Esteller, 1980, Alcanar (Tarragona)[modifica]

És un jurista especialitzat en el Dret Públic de Catalunya. Des de l’any 2012 és Coordinador General de la Diputació de Barcelona.[1]

Doctor en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una Tesi doctoral publicada posteriorment sota el títol L’organització territorial i el règim jurídic dels governs locals de Catalunya.[2] A nivell acadèmic, disposa de varis màsters i postgraus, en especial, relacionats amb els governs locals i l’urbanisme.

És Secretari d’Administració Local, tècnic de l’administració general de l’administració local i, des del 2007, professor associat de Dret Administratiu al Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili [3].

A nivell institucional, és membre de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya[4], del Consell Rector de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya[5]; del Consell Rector de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT)[6]; del Consell Rector de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya,del Consell Rector i del Consell Executiu de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Ha estat Coordinador dels actes de la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya (1914-2014)[7][8]. A més, és coordinador del Consell assessor editorial de la ''Fundación Democracia y Gobierno Local'' i membre del Consell Assessor de la Revista Catalana de Dret Públic.