Usuari:Davidsurroca/proves/Automatic Private Internet Protocol Addressing

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

{{Traducció|es|Automatic Private Internet Protocol Addressing}}

APIPA (Automatic Private Internet Protocol Addressing) és un protocol que utilitzen els sistemes Windows 98 o posteriors per obtenir la configuració de xarxa quan el sistema està configurat per obtenir una adreça dinàmicament i, al iniciar, aquest no troba un servidor DHCP. El procediment APIPA només assigna una Adreça IP i una Màscara de xarxa i cap altre paràmetre com faria un servidor DHCP. Això permet la funcionalitat bàsica de l'equip en un entorn de Xarxa local però no proporciona accés a una xarxa externa, com Internet.

Al no detectar la presència d'un servidor DHCP, mitjançant APIPA, el sistema s'assigna una adreça IP privada de classe B en el rang de 169.254.0.1 a 169.254.255.254 i amb màscara 255.255.0.0 (rang definit com a link-local per la RFC 3330). El servei detectarà si l'adreça IP a assignar ja està en ús mitjançant paquets Broadcast, en cas que ho estigui ho provarà amb una adreça diferent. No obstant, cada cinc minuts el client cercarà de nou l'existència d'algun servidor DHCP.

El procediment utilitzat per APIPA tan sols funciona amb sistemes amb IPv4, ja que IPv6 utilitza un altre procediment.

APIPA és una característica molt útil quan es vol configurar una xarxa simple i petita que no requereix connectivitat amb altres xarxes, però té la complexitat en la depuració, ja que es pot produir davant d'errors de configuració del servidor DHCP o davant de problemes de cablejat.