Vés al contingut

Usuari:Geranis61/proves/Penya AOAPIX

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Qui són

L’any 1989 a Olot una colla de joves es vàrem plantejar la possibilitat de crear una associació amb l’objectiu primordial de passar-ho bé.

En un primer moment, les activitats eren purament recreatives i de caràcter privat. Més tard, quan el grup inicial va créixer, es van començar a realitzar diferents actes per a la ciutat d’Olot amb motiu de la Festa Major.

En aquest sentit, l’associació ha seguit tres línies d’actuació:


  1. Recuperar tradicions, en altre temps significatives per a la ciutat i la comarca. És el cas de l’Estirada de Corda que reuneix cada any més de vint colles de la Garrotxa o el de l’autèntica Quina tradicional, cantada al local de l’Orfeó Popular.
  2. Crear i mantenir actes perquè els olotins participin activament. És el cas del llançament de pinyol d’oliva, la marranada, la Turinada i el ja famós Ball de l’Hora que tenen lloc per Festes del Tura al bell mig del Casc Antic d’Olot.
  3. Participar en moltes de les activitats populars de la ciutat, com per exemple, el Carnaval o els campionats populars de Bàsquet i Voleibol.

Actualment, l’associació la composen un total de 100 persones. El seu funcionament es fonamenta en les comissions encarregades d’organitzar els diferents actes i coordinades per la Junta i l’Assemblea.

Què fan


LÍNIES D'ACTUACIÓ

RECUPERACIÓ DE TRADICIONS

Intentar recuperar actes que en el seu moment varen quedar oblidats però que amb el pas del temps tornen a tenir validesa

CREACIÓ D’ACTES NOUS

Aportar noves idees per fer que la gent participi és un dels objectius que defineixen l’AOAPIX des del seu inici. La instauració i el manteniment de diversos actes durant les Festes del Tura n’és per tant, una conseqüència lògica.

PARTICIPACIÓ EN ACTIVITATS POPULARS

La vitalitat de la ciutat olotina la mantenim entre totes les entitats i, per aquesta raó, l’AOAPIX no es limita a participar en els seus propis actes. Som presents en moltes iniciatives populars que busquen la mobilització de la gent amb finalitats lúdiques, esportives i de sensibilització social.

FINALITAT PRINCIPAL

El nostre principal objectiu es passar-ho bé i recuperar, participar i organitzar actes populars que potenciïn la participació de la població de totes les edats. Tots els nostres actes són populars i gratuïts, participem activament, sempre que ens és possible,en totes aquelles activitats organitzades per altres associacions.