Usuari:Henry Valentine/proves/Enric Herce

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Enric Herce[modifica]

  • Enric Herce ( Sant Feliu de Guixols 1962)  es un cuiner català que ha destacat sempre per les excel·lències de la seva cuina, com demostren els nombrosos premis que se li han concedit, entre els destaca  el Campionat d’Espanya de Salses l’any 88, i pel seu treball en la divulgació, exaltació i promoció de la cuina catalana en general i empordanesa en particular. Tasca divulgativa que ha fet a traves de la seva pròpia cuina durant mes de 40 anys com també escrivint a les planes gastronòmiques d’alguna de les més prestigioses publicacions especialitzades en les que ha col·laborat, com Club de Gourmets, Restauradores, Vivir el Vino, Comer y Beber, Sobremesa i Gidona, entre altres.
  • A l’any 93 crea el primer trofeu culinari de Girona, el Tallant d’Honor de la Cuina Gironina, destinat a premiar anualment el millor xef de l’any, i les I Trobades de Cuiners Gironins, durant les quals es reuniren, per primer cop en la historia hotelera de Girona, el millor de les cuines públiques de la província. Tot això l’ha convertit en un personatge fonamental en el firmament gastronòmic de Girona.
  • Home polifacètic, on n’hi hagi, és a més a més un excel·lent fotògraf, dibuixant i artista gràfic, eines que usa amb gran habilitat per a la creació d’un mon visual que serveixi d’escenari per mostrar el millor de la cuina del país. A l’any 92 publica el llibre “Como sobrevivir en los restaurantes y disfrutar en el intento”, un assaig carregat de sentit del humor a on descriu el mon interior dels restaurants, i al any 2000, publica el llibre “Girona, cuina a cuina” que obté el prestigiós guardo de millor llibre de cuina escrit en català al Gourmand World Cookbook Awards. A l’any 2016 publica el  llibre “Un any a la cuina”, amb una edició de luxe il·lustrat amb les seves pròpies fotografies i pròleg de Jaume Fabrega.  A l’any 2019, publica el llibre: “l’Odissea Culinària, viatges gastronòmics per la Mediterrània”, editat per escrit a quatre mans amb Jaume Fabrega.  A l’any 2020 publica el llibre “Sofregit, 50 receptes i histories particulars de la cuina catalana”, també amb fotos pròpies.

·        

Bibliografia[modifica]

  • Como sobrevivir en los restaurantes y disfrutar en el intento, publicat per Edicions Dictext
  • Girona cuina a cuina, publicat per Edicions L'Isard
  • Un any a la cuina, publicat per GironaVisit Edicions
  • L'Odissea culinària, viatges per la gastronomia de la Mediterrània, publicat per Viena Edicions
  • Sofregit, 50 receptes i històries particular de la cuina catalana, publicat per Cossetania Edicions

Referencies[modifica]

https://www.delicooks.com/enric-herce/

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1036378-un-any-a-la-cuina-del-xef-enric-herce.html

https://www.diaridegirona.cat/fets-gent/2020/02/22/enric-herce-posa-al-dia/1030699.html

https://gironanoticies.com/noticia/124941-enric-herce-el-sofregit-es-la-columna-vertebral-de-la-cuina-catalana.htm

https://www.tvcostabrava.com/joana-valent/cultura/gastronomia/enric-herce-i-jaume-fabrega-proposen-una-odissea-culinaria-per-la-mediterrania

https://www.afuegolento.com/articulo/girona-cuina-cuina/4675/

https://www.santjordidenadal.cat/enric-herce/