Vés al contingut

Usuari:Jaumeortola/Wilhelm, comte de Schaumburg-Lippe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Wilhelm, Recompte de Schaumburg-Lippe

Wilhelm, comte de Schaumburg-Lippe-Bückeburg (9 gener 1724 - 10 setembre 1777), nascut Friedrich Wilhelm Ernst Graf zu Schaumburg-Lippe-Bückeburg, va ser un governant alemany del comtat de Schaumburg-Lippe-Bückeburg, un comandant militar important en la guerra dels Set Anys, Generalfeldzeugmeister de l'electorat de Brunswick-Lüneburg i mariscal de camp britànic (Generalfeldmarschall).

Biografia[modifica]

Va néixer a Londres, fill d'Albrecht Wolfgang, compte de Schaumburg-Lippe i de la seva primera muller comtessa Margarete Gertrud d'Oeynhausen (1701–1726, filla de Jordi I de la Gran Bretanya i de la seva amant Ehrengard Melusine von der Schulenburg).

Va acompanyar el seu pare en la campanya de servei holandès durant la Guerra de Successió austríaca (1740-1748), i va ser present a la Batalla de Dettingen (1743). Llavors va lluitar en el servei austríac en la campanya italiana. Va succeir a son pare com a comte el 25 d'octubre de 1748.

Guerra dels Set d'Anys[modifica]

Com a comte i general d'artilleria (Feldzeugmeister) va fer costat a Prússia durant la Guerra dels Set Anys. Es va distingir al capdavant de l'artilleria aliada durant la Batalla de Minden i va ser premiat amb el comandament general de l'artilleria aliada.

Marie Barbara Eleonore, muller de Wilhelm.

[[Categoria:Casa de Lippe]] [[Categoria:Londinencs]] [[Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar]]