Usuari:Jazz IV/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

S'ha d'acabar


El Club Ciclista Sant Boi és una entitat esportiva de la vila de Sant Boi de Llobregat a la província de Barcelona, i que es centra en diferents modalitats del ciclisme, com ara carretera, muntanya, pista i ciclocròs.

El Club Ciclista Sant Boi fou fundat [1] l’any 1965 com a Club Ciclista Santboià, però el seus inicis daten de 1913 quan es va organitzar a la vila la II Festa del Pedal, festa anual i que va servir per crear la primera societat ciclista santboiana. Tot seguit als anys 30 es creà la Agrupació Ciclista Santboiana [2]. Anys més tard el nom oficial va ser Club Ciclista Sant Boi.

Des de la seva fundació , el Club Ciclista Sant Boi ha adreçat les seves activitats en tres vessants: organització de proves, formació d’equips de competició i activitats de cicloturisme. Destaca la cursa Berga –Sant Boi o Cursa Ciclista del Llobregat.

Ciclistes[modifica]

El planter del Club Ciclista Sant Boi ha donat noms al ciclisme professional, com Antonio Martínez, Juan Valbuena, Israel Núñez, Jordi Vilà o David de la Cruz.[3] [4] són alguns noms.

Activitats principals[modifica]

El Club Ciclista Sant Boi participa amb els seus equips , formats per ciclistes de totes les edats, des de nens a veterans en diferents curses del calendari català i de la resta d’Espanya . [5]

L’activitat principal se centra a la modalitat de carretera, però en el decurs del temps han sigut altres disciplines com ciclisme en pista, ciclisme de muntanya o el ciclocròs.

L’organització de curses és una altra referència dins l’estructura del club. Amb un total de quatre curses per a totes les categories conformen el calendari organitzatiu de l’entitat. , la secció de cicloturisme ofereix diferents alternatives de ciclisme recreatiu pel socis.

Escola de ciclisme[modifica]

De la mà de José Miguel Carrero y Adolfo Moreno, a l’any 1982 es posa en marxa l’Escola de Ciclisme per a la formació de nois i noies menors de 19 anys en l’esport del ciclisme. A l’any 1997 , Juan Valbuena, ex corredor professional format al club pren la direcció, i aconsegueix formar l’Escola de ciclisme.[6] [7]

Escola de ciclisme[modifica]

De la mà de José Miguel Carrero y Adolfo Moreno, a l’any 1982 es posa en marxa l’Escola de Ciclisme per a la formació de nois i noies menors de 19 anys en l’esport del ciclisme. A l’any 1997 , Juan Valbuena, ex corredor professional format al club pren la direcció, i aconsegueix formar l’Escola de ciclisme.[8] [9]

Referències[modifica]

  1. «Club Ciclista Sant Boi». Esportpèdia. enciclopèdia.cat, 16-07-2018.
  2. «Noticias». ccsantboi.com, 11-10-2011.
  3. «David de la Cruz firma con la empresa de gestión deportiva Kec Pro Sport». esciclismo.com.
  4. Error en el títol o la url.«».
  5. «Hemeroteca». El mundo deportivo.
  6. Error en el títol o la url.«». Club Ciclista Sant Boi.
  7. Error en el títol o la url.«». El Llobregat.
  8. «Escuela de ciclismo». Club Ciclista Sant Boi.
  9. «Club Ciclista Sant Boi: més de 100 años a ritme de pedal». El Llobregat, 16-03-2016.