Usuari:Joan.R/Rautjärvi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaJoan.R/Rautjärvi

Localització

Rautjärvi és un municipi de Finlàndia, situada a la província de Carèlia del Sud. El municipi té una població de 3831. La superfície de 401,89 km² dels quals 50,30 km² és aigua. La densitat de població és de 9,88 habitants / quilòmetre. Rautjärvi municipis veïns són aquells Parikkala i Ruokolahti, al costat est limita amb Rússia. Municipis limítrofs de la part russa són Elisenvaara la República de Carèlia i la regió de Leningrad, així com Hiitola Antrea (Kamennogorsk). Més de la meitat dels habitants Rautjärvi viuen al centre municipal de Simpele. Habitants Rautjärvi Drive complex està a uns 300. Les zones urbanes estan situades a uns 25 quilòmetres de distància. Des de 2006, l'alcalde ha estat Rautjärvi Harri Anttila.

Història[modifica]

Rautjärvi municipi va ser fundat el 1861, uns anys abans (1859) a la part inferior de les seves operacions Rautjärvi parròquia va començar una església independent. Rautjärvi l'església havia estat abans de la capella parroquial Ruokolahti des 1654. La guerra d'Hivern va acabar el tractat de pau de Moscou en 1940 va dur a terme de manera Rautjärvi la major part de la regió es va mantenir a Finlàndia, però gairebé la meitat (198,9 km²) es va incloure a la Unió Soviètica lliurat a les regions.

Municipi Simpele Rautjärvi es va unir el 1973 per formar l'actual municipi Rautjärvi tipus. Simpele municipi va ser fundat pels pobles i Kivijarven Änkilä i més d'una petita part de la població va arribar a llegir Koitsanlahti Junta Simpele, que va començar a funcionar a principis de 1923. En el passat, l'església Simpele es va divorciar església Parikkala i va començar una església independent 1922.01.05.

Pobles Rautjärvi el 1939[modifica]

Haakanala, Hallilanmäki, llevat Niemi, Hinkkala, Hynnilä, Ilmee, Jurvala, Kalpiala, Kekäleniemi, Kokkola, Kopsala, Korjola, Korpijärvi, Lankila, Latvajärvi, Miettilä, Cap Pietilä, Partille, Pirhola, Purnujärvi, Rautjärvi, Siisiälä, Torsansalo, Uimola, Untamo, Viimola, Vähikkälä

Tendències de la població[modifica]

Les següents tendències de població municipals gràfic es presenten cada cinc anys des de 1980. Delimitació regional està d'acord amb la situació 1.1.2013.Plantilla:Pylväsdiagrammi

Atraccions[modifica]

Hiitolanjoki, Simpele que flueix a través del llac Ladoga i descendint el riu amb el salmó al llac Ladoga s'eleva també en el costat finlandès. navegació industrial, avui recreació maisemapolkuineen i possibilitats de pesca i culturals d'importància històrica.

Muntanya del tirador, Karelia del Sud més alt lloc Rautjärvi i Ruokolahden frontereres.

Iivanansaari, Koantaus-llac situat a l'illa, que és el lloc d'enterrament de kalterijääkäri Jussi Reinikainen.

Pirunkirkko, Torsansalossa, que es troba per sota del vessant nord de la gran ira de moda fàbrica en gran oculta.

Laiko que és la font de la més alta, una de les fonts de major poble laiko de Finlàndia.

Miettilä històric Reserva Garrison, la caserna casernes històrics, que van ser construïts en 1881-1883. En un dels edificis a la seva oficina municipal municipal Rautjärvi en 1922-1972.

Rautjärvi exposició de la història local, present a la casa de salut d'edat Miettilä caserna de l'exèrcit Rautjärvi exposició d'història museu local.

Kollaa museu, un museu, que es pot veure a. exposició relacionada amb la batalla de la Guerra d'Hivern Kollaa.

Niskapietiläntie, 19,5 km de longitud que connecten la carretera Museotie 3981 - Niskapietiläntie, el que condueix a la Imatra Ruokolahti Huhtanen Vuoksenniska pel poble Rautjärvi Niska-Pietilä i després a Miettilä. La carretera és part de la forma en què el poema i la frontera ia través de la -matkailutietä Via Karelia. A l'agost, el dia anual de museu en el cas de carreteres.

Parc del molí de Simpele, per a funcionar segons el que estableix la aliades i associades a 1935, la fàbrica de paper dissenyador de jardí, paisatgista John Hausen dissenyat parc.

Rautjärvi església, acabada en 1881, una església de fusta i una altra església Rautjärvi església.

Simpele església, acabada en 1933, una església de pedra i una unida des de 1999 Rautjärvi congregació de l'església principal. En el passat, Simpele, creat el 1922, l'església parroquial

Esdeveniments[modifica]

  • Simpeleen Antiikki ja Keräily Kesäpäivät, vuodesta 1999 järjestetyt monipuoliset antiikin ja keräilyn myyntimessut heinäkuun lopulla
  • Rautjärven Kulttuuriviikko, useista eri tapahtumista vaihtuvissa paikoissa kunnan alueella koostuva kulttuurin teemaviikko heinäkuussa
  • Rautjärven Asemanseudun kylämessut
  • Rautjärven Asemanseudun traktorimarssi
  • Miettilä Kollaus, Miettilän kylätapahtuma ja koko perheen tapahtumapäivä Kuntalan alueella
  • Museotiepäivä, Niskapietiläntiellä elokuussa järjestettävä tapahtuma
  • AsemaFest!, nuorille suunnattu musiikkifestivaali elokuussa Rautjärven Asemanseudulla
  • Marja-Liisan Hiihdot, Marja-Liisa Kirvesniemen nimikkohiihdot Konkalammen hiihtokeskuksessa Simpeleellä

Naturalesa[modifica]

Rautjärvi municipi té una superfície d'aprox. 12,5% està coberta d'aigua, i l'àrea municipal és de més d'un centenar de llacs o estanys. Els llacs més grans són Torsa petita o Torsa, Grass Lake, Rautjärvi, Silamus, Purnujärvi, Llac del Diable, Herajärvi, Kostamo, Untamojärvi, Stone Lake, Roach Lake, Koantaus, Long Lake, Latvajärvi, Sammalus, Korpijärvi i la més alta. A més, parcialment situats en els llacs de la població són Simpelejärvi (en gran part, al municipi Parikkala) i Vaahterus (municipi en gran mesura Ruokolahti).

Flux zona Rautjärvi a l'extrem nord del municipi Hiitolanjoki, Silamusjoki, Torsanjoki, salmó de riu i el riu Sara i l'extrem sud de Helisevänjoki.

Economia i negocis[modifica]

Rautjärvi és un dels comtats industrialitzats de Finlàndia, i el municipi és el patró més gran fàbrica de cartró Metsä Board Simpele.

Els ocupadors locals més significatius inclouen també un sector de transformació de la fusta de propietat familiar funcional Vankkapuu Ltd, que va començar a les dues unitats operatives per preparar-se per palets industrials, rullanpäätulppia principalment en la indústria del paper i cartró, i més de reciclar els tubs de cartró.

En el sector públic és una important font d'ocupació en el municipi Rautjärvi i Carèlia del Sud Social i Salut (Eksote).

Formació[modifica]

Rautjärvi municipi compta amb dues escoles primàries: el centre municipal de l'escola Simpele Kivijärven i el municipi de l'extrem sud de l'estació de Rautjärvi Resort Rautjärvi l'estat d'una escola.

L'educació secundària inferior és Simpele l'escola, i els mateixos locals és també Rautjärvi l'escola secundària.

Esports i recreació[modifica]

Konka ha començat per l'estació d'esquí d'esquí amb pistes d'esquí, pistes d'esquí i salts d'esquí.

Els esports són Simpele camp d'atletisme, camp de joc, pista d'hoquei i tres pistes de tennis, així com les adjacents Simpele el pavelló d'esports de l'escola i un camp de tir interior. A més, Simpele té una pista de bitlles, una sala de lluita lliure i dos gimnasos. El parc industrial té una pista de voleibol de platja i golf de disc.

Rautjärveläisiä clubs esportius

     Els atletes Rautjärvi (esport universal successió, espècies d'esquí de fons, condicionament físic, voleibol, beisbol i atletisme)

     els atletes Simpele

     Simpele Vesa (club esportiu general, la formació d'espècies de fitness, lluita, tennis de taula i petanca)

     la ranura Simpele

     barret fort Simpele

     RAPSU, Rautjärvi funcional i els municipis de Parikkala club d'orientació

Premsa[modifica]

Parikkala i Rautjärvi apareixeran al diari local Parikkalan Rautjärvi-Sanomat.

Comunicacions[modifica]

Pel municipi anar a dinar en direcció nord-est per l'autopista 6 i la pista de Karelia.

Simpele estació té connexions de tren a les adreces d'Hèlsinki i Joensuu. L'estació s'aturarà tots els trens interurbans entre Hèlsinki i Joensuu, un total de deu serveis d'IC-tren operen.

municipis Rautjärvi aeroports més propers es troben a Lappeenranta i Savonlinna. Lappeenranta Airport ofereix connexions de vols internacionals, i l'aeroport de Savonlinna per volar a Hèlsinki.

El punt d'encreuament de la frontera internacional més proper Enso Imatra entre Finlàndia i Rússia es troba a Imatra Pelkola, a uns 50 km del centre de municipi de Simpele i uns 30 km Rautjärvi zona de l'estació. Parikkalan una frontera temporal creuar Parikkala Parikkala-Syväoro situat al tres a la soca, a uns 20 quilòmetres de la capçalera municipal Simpele.

distàncies per carretera

Finlàndia

    Parikkala, a 18 km

    Ruokolahti 38 km

    Imatra 41 km

    Punkaharju, a 43

    Savonlinna, 77 quilòmetres

    Lappeenranta, a 78 km

Rússia

    Vyborg, a 105 km

    Sant Petersburg, 255 quilòmetres

Les distàncies es mesuren Centre Municipal Simpele Carretera del Sud 6 de sortida.

Persones conegudes nascuts a Rautjärvi[modifica]

John Häyhä, professor i escriptor

Simo Häyhä

     Simo Häyhä, el franctirador Guerra d'Hivern, que presenta Kollaa museu Miettilä

     Karl Henrik Jacob Ignasi, sacerdot i escriptor

     Jesse Joronen, futbolista

     Jorma Kosunen, el coronel de la força de guàrdia de fronteres i els esports influents

     Matti Mononen, saltador de perxa

     Olli Pajari, MP

     Llegiu piltti, cantant d'òpera

     Hannes Pulkkinen, un mestre d'escola primària i membre del Parlament

     George Roiha, missionera

     Martti Siisiäinen, Professor i Investigador

     Jouni Vento, jugador d'hoquei sobre gel

     Lauri Vilkko, a cinc concursant contemporània i medallista olímpic

Fonts[modifica]

Paappa, Eero - Ropponen, Jari: Jääski Districte Història III: 1860-1980, pàg 199. Consell Jääski Districte d'Història, 1992, ISBN 952-90-3586-1 ..

Àrees de descomposició (Excel) 2016.01.01 2016.01.01. NLS. La posterior 2016.02.19.

Població abans per sexe i per regió, desembre l'any 2016 2016.12.31. Estadístiques de Finlàndia. La posterior 2017.01.26.

Població per edat (1-v.), Gènere, i el llenguatge per regió 1990-2014 31.12.2014. Estadístiques de Finlàndia. La posterior 2016.01.08.

Població per edat (1-v.), Gènere, i el llenguatge per regió 1990-2014 31.12.2014. Estadístiques de Finlàndia. La posterior 2016.01.08.

Llista dels tipus de l'impost sobre societats per als municipis i parròquies de 2017 2016.11.24. L'Administració Tributària. La posterior 2017.01.02.

base d'informació Rautjärvi Rautjärvi. La posterior 2015.12.28.

Europaeus, Mikko: Rautjärvi Asemanseutu explicació historicocultural (Pàg. 13) 2013. La posterior 2015.12.28.

Població segons la llengua, així com el nombre d'estrangers i de la superfície terrestre per regió 1980 - 2012 2013.03.22. Estadístiques de Finlàndia. Amb posterioritat el 2013.01.04.

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]