Usuari:Jobie hughes/Ao no Exorcist

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Text en cursiva Ao no Exorcist (青 の エ ク ソ シ ス ト / 祓 魔 師 ao no Ekusoshisuto?), També conegut com Blue Exorcist (en anglès), és un màniga escrit i il·lustrat per l'autora japonesa Kazue Kato. El màniga ha estat publicat a la revista Jump Square, la qual pertany a l'editorial japonesa Shūeisha des del 2009. Fins setembre de 2011 els capítols han estat recollits en set volums compilatoris o Tankōbon.1 L'one-shot o màniga d'un sol capítol va aparèixer en 2008 publicat a la revista Jump Square i es titulava «The Miyama-Uguisu Mansion Incident» (深山 鶯 邸 事件? Miyama-Uguisu Yashika Jiken). Han estat publicats 17 volums en Japón.2 Va arribar a Espanya a l'octubre de 2011 de la mà de Norma Editorial.3

Un spin-off centrat en el germà de Rhin, Yukio s'està publicant a la Jump Square, titulat salaryman Exorcist: The Sorrows of Yukio Okumura (サ ラ リ ー マ ン 祓 魔 師 奥 村 雪 男 の 哀愁 salaryman Futsumashi Okumura Yukio no Aishu?). També escrita per Kazue Kato, però il·lustrada per Minoru Sasaki.

Ha estat anunciada una nova adaptació a l'anime per a l'any 2017. L'esmentada adaptació relatarà els esdeveniments de l'arc del Rei Impuro.4

Índex [ocultar][modifica]

1 Argument

2 Personatges principals

3 Personatges secundaris

4 Banda Sonora

5 Curiositats

6 Recepció

7 Referencias

8 Enllaços externs

Argument[modifica]

La història comença amb un noi de 15 anys anomenat Rhin, qui es fica constantment en problemes, al contrari que el seu germà bessó Yukio, el qual és estudiós i tranquil. Els dos s'han criat des de petits en una església amb diversos exorcistes. "El cap" de l'església és el capellà Shiro Fujimoto, el qual és estimat per tots i pare dels dos bessons. Un dia Rhin comença a veure coses estranyes, que després descobreix que són dimonis. Un jove que coneix, Reiji Shiratori, és posseït per un d'aquests dimonis, Astaroth (un dels 8 reis dimonis de infern) i ataca Rhin. Tement per la seva vida, Rin desencadena involuntàriament les conegudes "flames blaves" per primera vegada, però el pare Fujimoto apareix sobtadament davant Astaroth i el exorcitza, derrotant-ho. Fujimoto li explica a Rin tota la veritat, ell és el fill del rei dels dimonis, Satanàs. Li dóna llavors la Kurikara, una espasa a què estan fets els poders demoníacs de Rhin, i si l'obre, mai més tornarà a ser un humà, però de sobte Fujimoto és posseït per Satanàs i és oberta una porta a Gehenna. Rin desembeina l'espasa, que fa despertar els seus poders demoniacos i tanca la porta, en un intent desesperat per intentar matar la Satanàs, el pare Fujimoto es clava un ganivet mentre estava sent posseït, morint irremeiablement. Després de la seva mort, Mephisto Pheles, (un dimoni i un exorcista alhora) és enviat per l'Ordre de la Veritable Creu (una gran organització d'exorcistes i aprenents de exorcista controlada pel Vaticà que lluita contra Satanàs i els seus dimonis) a funeral d'Fujimoto per eliminar a Rin, però ell li diu que vol unir-se a ells, ja que s'ha proposat esdevenir un exorcista i matar Satan. Rin ingressa a l'Acadèmia Ordre de la Veritable Creu a petició de Mephisto, el qual és el director de l'acadèmia, per convertir-se en exorcista. A l'arribar-hi descobreix que el seu germà Yukio podia veure els dimonis des de petit, producte de la ferida espiritual que li va causar Rhin en néixer, i que s'havia convertit en exorcista amb dos "meister": doctor i drac. Yukio anava a ser el mestre de Rin a l'Acadèmia. Allà coneix molts amics com Shiemi Moriyama a la qual alliberen d'un dimoni que li impedia caminar. El noi ha d'ocultar que és descendent de Satanàs i tot es torna molt complicat mentre el noi intenta controlar els seus poders per a poder defensar els seus amics.

Personatges principals[modifica]

Rin Okumura (奥 村 燐 Okumura Rhin?)

Seiyū: Nobuhiko Okamoto

És el protagonista de la història, és fill d'una dona humana i Satan, del qual ha heretat totes les seves habilitats. Quan va néixer, els seus poders van ser segellats en l'espasa il·limitada Kurikara -també anomenada Koumaken- de Mephisto Pheles, gràcies a aquest succés Rhin va poder viure una vida totalment normal durant quinze anys. No obstant això descobreix la seva veritable identitat quan en un altercat amb un dimoni li comencen a sortir flames blaves del seu cos, les quals la Koumaken no pot segellar ja. Després d'això, Satanàs ve a per ell per portar-li al món dels dimonis, que se li diu Gehenna, acte en el qual mor el seu protector el sacerdot Fujimoto a mans de Satanàs. En l'enterrament es troba de front per primera vegada amb l'exorcista Mephisto Pheles qui li dóna a escollir entre enfrontar a tots o morir. Davant aquesta pregunta Rhin respon que va a esdevenir un exorcista per així acabar amb Satanàs. Des d'aquest moment ingressa a l'escola Creu Veritable amb l'objectiu de convertir-se en el millor dels exorcistes, sent un cavaller paladí. Guarda una gran semblança amb Night (Yoru), de l'one-shot «The Miyama-Uguisu Mansion Incident» de la mateixa autora. Tot i ser el més gran, Rin és més baix que el seu germà. Rin està enamorat de Shiemi Moriyama però no s'atreveix a dir-l'hi.

Yukio Okumura (奥 村 雪 男 Okumura Yukio?)

Seiyū: Jun Fukuyama

És el germà bessó de Rhin, aquest, al contrari que el seu germà, no ha heretat els poders de han jo causa que el seu cos era més feble ja al ventre matern. En néixer Yukio va rebre un mashou -herida espiritual- del seu germà, el que va permetre que pogués veure els dimonis des de petit. A partir dels set anys va entrenar en secret amb l'objectiu d'esdevenir un exorcista i així poder protegir al seu germà. Tot i que Yukio i Rin són al primer any d'estudis a l'acadèmia Creu Veritable, Yukio és mestre de farmacologia anti-dimonis a la classe del seu germà. Habitualment es diu que Yukio és un geni ja que amb quinze anys d'edat posseeix dos títols «Meister», un drac i un altre de doctor.Al final de la segona temporada es dóna a conèixer que Yukio si posseïa poders demoniacos, però això va ser un farcit que es va inventar per donar-li un final a la sèrie de forma ràpida; en el màniga i en la història original, Yukio no ha presentat cap poder demoníac, la qual cosa d'una banda ho té acomplexat (encara que ell no ho accepti), ja que les seves habilitats de combat són molt limitades comparades amb les del seu germà, tot i que recentment s'ha donat a entendre que té alguna mena de poder en els ulls.

Ryuji Suguro (勝 呂 竜 士 Suguro Ryuji?)

Seiyū: Kazuya Nakai

Ryuji Suguro, anomenat Bon, és el noi prodigi de la classe ia més el rival de Rin a l'escola. Descendeix d'una família del Temple Maleït, el qual va ser destruït quan era petit a causa de les flames blaves de Satanàs, a aquest succés se li va cridar la Nit Blava. Bon, al contrari que Rhin, es pren tot molt seriosament per aconseguir el seu objectiu d'acabar algun dia amb Satan i reconstruir el seu temple certa semblança amb thor de inazuma elevin.

Shiemi Moriyama (杜 山 し え み Moriyama Shiemi?)

Seiyū: Kana Hanazawa

Shiemi és una companya i amiga de Rin qui, abans de conèixer a Rhin, estava tot el dia tenint cura del jardí que li va deixar la seva àvia quan va morir. La seva mare treballa en un magatzem de productes per exorcistes. Quan es troba amb Rhin i Yukio, aquests descobreixen que Shiemi no pot caminar i cada vegada té menys energia a causa d'un dimoni; després de exorcitzar Shiemi entra a l'escola de exorcistes. Una mica més tard es descobreix que té talent per esdevenir una domadora de dimonis ja que aconsegueix invocar a un esperit -Green Mancomunitat durant una classe, el qual es torna el seu company des de llavors i que té la capacitat de produir productes curatius. Ha demostrat valentia, també el desig de millorar i ser fort. Té la intenció de convertir-se en Meister doctor. Guarda una gran semblança amb Monaka, l'one-shot «The Miyama-Uguisu Mansion Incident» de la mateixa autora. Shiemi Moriyama agrada de Yukio però després s'adona que està enamorada d'Rhin.

Izumo Kamiki (神木 出 雲, Kamiki Izumo?)

Seiyū: Eri Kitamura

És una de les millors estudiants de l'acadèmia i és conscient d'això, pel que manté una actitud una mica arrogant. Gaudeix ofenent als altres excepte a Paku, la seva millor amiga, -més tard Paku abandona la acadèmia-. Aquesta actitud la demostra en l'episodi 7, quan ofèn Shiemi, la qual només intentava ser la seva amiga. Malgrat la seva complexa personalitat, es preocupa pels seus companys. Al llarg de la història canvia la seva actitud i comença a ser més amable amb tots -però de vegades el seu orgull la vencedors inclòs amb Shiemi amb qui desenvolupa una gran amistat. Pot convocar els esperits de dues guineus. És l'única que no va sentir por al assabentar-se que Rhin era fill de Satanàs, i al contrari va oferir la seva ajuda, esmentant que molts exorcistes provenien de la barreja d'un humà i un dimoni, tornant-se alguna cosa bastant comú. Això va motivar al fet que Rin li donés les gràcies, cridant-la pel seu nom per primera vegada, ja que la sol anomenar pel seu sobrenom «Miss Celles».

Renzo Shima (志摩 廉 造 Shima Renzo?)

Seiyū: Kōji Yusa

Renzo és un personatge despreocupat però temible. És lleial a Bon i Konekomaru, ja que va créixer amb ells en el Temple Maleït, a Kyoto. Va ser el segon personatge que va acceptar a Rhin per la seva veritable identitat. Té una obsessió per les dones i massa por als insectes. El seu color de cabell original és negre, però s'ho va tenyir de rosa per a disgust del seu pare. Porta un K'rik -un bàcul de monjo- per lluitar com els seus germans. El seu somni és convertir-se en un Meister a Ària. La seva força en combat no és més gran que la dels seus companys, però ha demostrat ser bo amb els amulets i conjurs.

Shura Kirigakure (霧 隠 シ ュ ラ Kirigakure Shura?)

Seiyū: Rina Satō

Shura és una exorcista superior de primera classe i més mentora de Rhin, es va formar sota la tutela de Shiro Fujimoto. Té el meister de Cavaller i pot treure una espasa d'un símbol del seu pit recitant un ritual. És coneguda pels seus grans pits i per ser despreocupada en el seu treball, a més de beure i dormir en excés. Pel que sembla amaga un passat fosc ja que va dir que Shiro «vi i la va rescatar». La seva espasa li permet enfrontar-se amb dimonis d'un nivell superior com Amaimon, i ha estat descrita com una espasa demoníaca igual a la d'Rhin. Al principi li treu l'espasa a Rin i li proporciona un entrenament per controlar els seus flames blaves, aquest succés va ajudar a consolidar els llaços d'amistat entre tots dos.

Konekomaru Miwa (三輪 子 猫 丸 Miwa Konekomaru?)

Seiyū: Iūki Kaji

Konekomaru és una persona tímida però brillant, capaç de crear estratègies complexes en un curt període de temps. És molt lleial a Ryuji i Renzou, ja que van créixer junts en el mateix temple a Kyoto. És bo amb tots els altres estudiants, a excepció de Rhin fins fa poc temps, ja que l'existència d'Rhin amenaça al temple. És orfe i és el cap de supervivents de la família de Miwa. El seu pla per al futur és esdevenir un Meister a Ària.

Mephisto Pheles (メ フ ィ ス ト · フ ェ レ ス Mefisuto Feresu?)

Seiyū: Hiroshi Kamiya

Veritablement anomenat "Samael" és el director de l'escola Creu Veritable i també un exorcista. Quan va morir Fujimoto se li va encarregar acabar amb Rhin però la proposta que aquest li va fer va convèncer i accepto a fer d'aquest un exorcista. Durant l'animi es dóna a entendre que tant ell com el seu germà Amaimon són fills de Satanàs, germans (llunyans) de Rhin okomura, ell és molt poderós ja que és un cavaller honorari, rang que està dues classes per sota del paladí. Igual que el seu germà es pot transformar (Amaimon en un petit hàmster verd) en un petit gos fent un compte cap endavant fins a tres en alemany (Eins, Zwei, Drei! / Un, dos, tres!).

Personatges secundaris[modifica]

Shiro Fujimoto (藤 本 獅 郎 Fujimoto Shiro?)

Seiyū: Keiji Fujiwara, Hiroaki Hirata (Kyoto fujo Ō-hen) juny

Fujimoto va ser el protector de Rhin i Yukio. Era considerat l'exorcista més fort del món. També era l'únic humà capaç de suportar una possessió per part de Satan, de manera que aquest tractava de posseir-se constantment, però no ho aconseguia causa de la seva força de voluntat. Finalment Satanàs el posseeix, a causa d'unes paraules dites per Rhin, i acaba per suïcidar-se per evitar la completa possessió. Va ser ària, dragoon, tamer, knight i doctor. És un dels pocs paladins, el rang més alt dels exorcistes. Guarda una gran semblança amb Oribe, de l'one-shot «The Miyama-Uguisu Mansion Incident» de la mateixa autora.

Amaimon (ア マ イ モ ン Amaimon?)

Seiyū: Tetsuya Kakihara

Amaimon és també conegut com el «Rei de la Terra», suposadament és fill de Satanàs, a diferència del seu pare i Mephisto aquest no té interès en Rhin, tal com diuen té control de la Terra ja que estant atrapat per Rhin provoca un terratrèmol . Fa complir les ordres que li dóna Mephisto. Durant el judici de Rhin aquest ataca el ministeri central amb les seves mascotes, també portant la forma d'un dimoni, posteriorment en arribar a la sala de judici se li veu com un gegant de pedra estant la seva veritable forma sortint del seu ull esquerre. Aparentment va ser derrotat per Rhin en aquest enfrontament encara que en un capítol posterior se li veu a Mephisto un hamster de color verd a l'espatlla el qual és Amaimon però en la seva transformació d'animal

Igor Negaus (イ ゴ ー ル · ネ イ ガ ウ ス Igōru Neigaus?)

Seiyū: Ryōtarō Okiayu

Igor és un exorcista d'alt nivell que exerceix funcions en l'acadèmia com a lector, ostentant diversos rangs de gran importància dins de la mateixa. Odia amb totes les seves forces a Satanàs ja que per culpa perdre el seu ull dret i tota la seva família en la Nit Blava. Posseeix gran coneixement de les arts tamer gràcies als tatuatges que té en tots dos braços. És summament lleial a Mephisto pel que quan intenta atacar Rin, s'atura en les seves intencions.

Arthur August Angel (ア ー サ ー · オ ー ギ ュ ス ト · エ Arthur August Angel?)

Seiyū: Daisuke Ono

És el nou paladí després de la mort de Fujimoto, li ordenen interrogar Mephisto i jutjar Rhin, utilitza l'espasa Caliburn per les seves baralles. Li dóna una oportunitat a Rin perquè demostri en sis mesos que pot ser un exorcista de veritat.

「青の祓魔師」公式サイト Página oficial del anime (en japonés)

  • ジャンプスクエア[青の祓魔師]加藤和恵 SQ Jump: Página oficial del manga (en japonés)

青の祓魔師 幻刻の迷宮(ラビリンス) | バンダイナムコゲームス公式サイト Página oficial del juego (en japonés)

Wikimedia Commons alberga contenido multimedia sobre Ao no Exorcist.

Referencias[modifica]

«青の祓魔師 第1巻~第7巻» (en japonés). Shueisha. Consultado el 19 de septiembre de 2011.

  1. Japanese Comic Ranking, July 4-10 en [[Anime News Network]] (en inglés). Consultado el 13 de julio de 2016.
  2. «Próximos lanzamientos». Norma. 14 de septiembre de 2011. Consultado el 19 de septiembre de 2011.
  3. 'Ao no Exorcist' New TV Anime Announced for 2017 en My Anime List (en inglés). Consultado el 29 de junio de 2016.
  4. Blue Exorcist Manga Gets Unaired Anime DVD, Drama CD en [[Anime News Network]] (en inglés).
  5. Hiroaki Hirata Replaces Keiji Fujiwara in Blue Exorcist: Kyoto Saga Anime en [[Anime News Network]] (en inglés).
  6. Japan's Monthly Manga and Light Novel Rankings for July en My Anime List (en inglés).
  7. Top-Selling Manga in Japan by Volume: 2016 en [[Anime News Network]] (en inglés).