Usuari:Marcjimenez1987/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bibliografia Josep Santacana Jubillar

Es un economista català (Barcelona, 1948) consultor en fiscalitat internacional. Va ser President de la Confederació Fiscal Europea i President per Europa de la Federació internacional Moore Stephens.


Nascut a Barcelona l'any 1.948, es Professor Mercantil per l'Escola d'Àlts Estudis Mercantils, Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB i Censor Jurat de Comptes.

El Ministeri d'Economia i Finances de França li va atorgar, l'any 1.974, una beca per estudiar a París, d'on es Diplomat per la "Agence pour la Cooperation Téchnique et Economique".


Va començar la carrera professional al Banco Urquijo on va dirigir l'àrea d'organització a Barcelona. Posteriorment, a Bankunion va ser Director de Participacions Industrials. Al grup de Tabacos de Filipines va dirigir Ruberex, una empresa de comerç exterior. En aquesta faceta, tant a Londres com al sud-est asiàtic va endinsar-se en els mercats de futurs i a Moscou va negociar operacions  comercials amb el Ministeri de Comerç exterior de l'URSS.


L'any 1.979, iniciada la nova etapa democratica d'obertura internacional, va crear la seva firma professional dedicada a l'Assessorament Fiscal, la Consultoria i l'Auditoria. Era un moment en què moltes empreses estrangeres començaven a invertir a Espanya i un despatx amb experiència internacional i amb coneixements lingüistics resultava molt adequat.


El 1.980, la Confédération Fiscale Européenne, la federació europea d'assessors fiscals de la U.E., li va encarregar d'organitzar l'adaptació d'una Associació espanyola d'assessors fiscals per poder introduir-la a Europa quan Espanya entrés a la U.E.


L'any 1980, al Congrés que la Confederació va celebrar a Roma, va ser anomenat representant per Espanya. Membre del Comitè tècnic i, després president, va col-laborar a Brusel-les amb la Direcció General d'impostos, i va publicar "El IVA, España y el Mercado Común" llibre preparatori per l'entrada d'Espanya i la conseqüent integració fiscal.


Més tard, va ser President de la Confédération Fiscale Européenne període en el qual es va produir la incorporació dels països de la antiga URSS. Com a reconeixement de la tasca realitzada, va ser anomenat President d'honor.


L'any 1.989 va rebre a Luxemburg la Medalla de Plata al Mèrit Europeu.


Paral-lelament, la Firma professional va entrar a formar part de la Federació internacional de Consultoria i Auditoria Moore Stephens amb representació a 60 països i en va ser President per Europa.


Fruit de les experiències fiscals internacionals, l'any 1.991 va publicar "El mundo de los paraisos fiscales. Presente y futuro de las áreas de baja tributación."


Durant els períodes de creació del sistema tributari espanyol, va participar com a col-laborador del Congrés en diverses ponències de les reformes fiscals des de 1.978 i, com a membre de la Confédération Fiscale, en la redacció de diferents directives fiscals de la Unió Europea.


Ha estat conferenciant habitual per diversos països d'Europa en matèria de fiscalitat internacional.


Es autor, o co-autor de llibres com:


- El IVA, España y el Mercado Común.

- El mundo de los paraisos fiscals. Presente y    futuro de las áreas de baja tributación.

- Perspectives de l'economia catalana en el   

  nou ordre mundial.

- Liber amicorum Albert Thiberghien (C.a)

- The European Tax Confédération 50 years

- Integració Europea (Patronat Català pro-    

  Europa (c.a.)