Usuari:Mcapdevila/Alimentació A-B

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En l'alimentació A-B, el corrent continu que requereix el micròfon de condensador li arriba a través d'una de les línies d'àudio. Com en el cas de l'alimentació phantom no existeix un cable convencional (cable elèctric amb endoll).

Al centre dels bobinats de cada transformador s'hi col·loca un condensador que impedeix el pas de corrent continu i evita els curtcircuits. Atès que aquests condensadors tenen una impedància molt baixa, no afecten al senyal d'àudio.

La tensió utilitzada, de 12 volts, s'aplica al micròfon a través d'una resistència. Una vegada que el corrent ha recorregut tot el circuit del micròfon, arriba a una altra resistència col·locada a l'altre extrem de la línia. El retorn del corrent es fa a través de l'altra línia d'àudio. S'utilitzen dues resistències com en l'alimentació phantom, però en paral·lel.

Connectar un micròfon que no requereix alimentació, per exemple un micròfon de cinta, pot provocar una avaria important. El transformador del micròfon de cinta es cortocircuitaria (es cremaria ) i, de moment, el micròfon quedaria inservible. La reparació, si fos possible, no sortiria econòmica. Això es deu al fet que el corrent va sobre la pròpia línia d'àudio i no hi ha manera d'impedir que entri en el micròfon. Això no passa amb l'alimentació phantom, on la tensió va per la malla del cable. Encara que es connecti un micròfon de cinta a l'alimentació phantom no hi haurà avaria, perquè el corrent d'alimentació no penetrarà en el micròfon.

Amb això, no és que no es puga emprar un cable procedent d'una línia preparada per d'alimentació A-B amb micròfons que no siguin de condensador. De fet es pot, però tenint minuciosa cura d'anul·lar (desactivar a la taula amb el commutador corresponent), l'alimentació abans d'utilitzar el micròfon. L'alimentació AB, s'empra principalment en la captació de so en cinematografia.

Vegeu també[modifica]