Usuari:Mcapdevila/ISO 14443

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

ISO 14443 és un estàndard tècnic internacional relacionat amb les targetes d'identificació electròniques, en especial les targetes intel·ligents, gestionat conjuntament per l'Organització Internacional per a l'Estandardització (ISO) i la Comissió Electrotècnica Internacional (IEC). Aquest estàndard defineix una targeta de proximitat utilitzada per identificació i pagaments que generalment utilitza l'estàndard targeta de crèdit definida per ISO 7816 - ID 1 (tot i que altres formats són possibles). El sistema RFID utilitza un lector amb un microcontrolador incrustat i una antena que opera a 13,56 MHz (freqüència RFID). El lector manté al seu voltant un camp electromagnètic de manera que a l'apropar una targeta al camp, aquesta s'alimenta elèctricament d'aquesta energia induïda i pot establir la comunicació lector-targeta.

L'estàndard ISO 14443 consta de quatre parts i es descriuen dos tipus de targetes: tipus A i tipus B. Les principals diferències entre aquests tipus preocupació dels mètodes de modulació, codificació dels plans (part 2) i el protocol d'inicialització dels procediments (part 3). Les targetes d'ambdós tipus (A i B) utilitzen el mateix protocol d'alt nivell (anomenat T = CL) que es descriu a la part 4. El protocol T = CL especifica els blocs de dades i els mecanismes d'intercanvi:

  1. Bloc de dades d'encadenament
  2. Temps d'espera d'extensió
  3. Múltiple activació

La targeta Calypso compleix amb la norma ISO/IEC 14.443 part 1, 2, 3 i 4 de tipus B. Les targetes Mifare compleixen amb les parts 1, 2 i 3 de tipus A de l'especificació ISO/IEC 14.443.

Enllaços externs[modifica]