Usuari:Mcapdevila/Macrovision

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Macrovision és una companyia dedicada a crear tecnologies per anticòpia, fundada el 1983. El nom és utilitzat fins i tot per referir-se al sistema desenvolupat per la mateixa companyia.


Història[modifica]

Macrovision Corporation va ser fundada el 1983. La pel·lícula "The Cotton Club" (1984) va ser el primer videocasset codificat amb la tecnologia Macrovision; aquest es va llançar el 1985. Durant el final dels 80, els més importants estudis de Hollywood van començar a utilitzar-la. El 1997 aquesta tecnologia es va exportar als reproductors DVD.

Macrovision per a vídeo[modifica]

Una cinta VHS o DVD (no s'inclouen els CD o VCD 's) o un descodificador de TV cable/satelital que rep un senyal codificada amb Macrovision, pot fer que una màquina VCR falli a l'hora de gravar (a excepció dels models molt antics, VCR's modificats o alterats, o aquells aprovats per "ús professional"). Això es pot observar, ja que la imatge s'esvaeix de fosc a clar, o la imatge vibra com si el "tracking" de la cinta estigués mal ajustat.

SafeCast[modifica]

SafeCast és una protecció anticòpia per a programari comercialitzat per Macrovision. S'ha utilitzat en els programes més populars com Intuit's TurboTax i en els programes d'Adobe.

RipGuard[modifica]

A febrer de 2005, Macrovision introduir la seva nova tecnologia RipGuard. Va ser fet per prevenir (o reduir) la còpia de DVD alterant el format del contingut d'aquest, per tal d'alterar el programa de còpia. Macrovision diu que el 97% dels DVD Rippers no poden copiar un DVD protegit amb RipGuard. De tota manera, això pot ser evitat amb l'ús del programa AnyDVD.

Programa de desxifrat CSS[modifica]

Els programes de desxifrat CSS (com DVD decrypter, AnyDVD i DVD Shrink) permet que un DVD amb una regió específica pugui ser copiat com un DVD per totes les regions . També elimina Macrovision, Content Scrambling System (CSS) i el codi de regió.

A part de tot aixó hi ha el que es coneix com Forat analògic un concepte que permet copiar el que sigui (que es pugui veure) per mitjans analògics.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]