Usuari:Mcapdevila/Pintura anticorrosiva

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Reixa rovellada.

La pintura anticorrosiva és una base o primera capa d'imprimació de pintura que s'aplica sobre una superfície metàl·lica a decorar, per protegir-la dels possibles efectes de la corrosió d'aquests materials. Depenent del procediment es poden aplicar per un sistema manual (paletina, corró), d'aspersió (spary) o per immersió (ficant la peça a protegir dins d'un tanc amb pintura anticorrosiva.

Aquest tipus de material té el propòsit principal d'inhibir la oxidació del material, i secundàriament el de proporcionar una superfície que ofereixi les condicions propícies per a ser pintada amb altres acabats, com esmalts. Els colors més habituals són el vermell anglès, encara que també es troben en color gris i en negre.

El color vermellós, (emprat comunament en bigues, per exemple) rep el pigmentació de l'òxid de ferro que és emprat com a component en la seva elaboració. En alguns llocs, a aquesta pel·lícula anticorrosiva, se l'ha anomenat 'mini' quan la seva funció és, principalment la d'evitar la degradació del ferro. El mini va ser prohibit per la legislació europea pel seu alt contingut en plom. Actualment es comercialitzen pintures similars, però lliures de plom.[1]

Aquesta pintura anticorrosiva es constitueix per components químics bàsics com ara el silicat de sodi (que inhibeix la corrosió), i el EDTA (un segrestant actiu) i té la primordial funció de protegir el acer (i altres metalls com el ferro), i per a això, no només s'adhereix a la superfície, sinó que procura reaccionar químicament amb la superfície metàl·lica amb la que pren contacte per modificar-la i compenetrar químicament.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]