Usuari:Mcapdevila/Teler mecànic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Telers mecànics
Teler impulsat per aire utilitzat a la indústria tèxtil

Un teler mecànic és un sistema mecanitzat de teler accionat per un eix de transmissió. El "teler mecànic, va ser el resultat de l'evolució del teler manual, utilitzant una unitat mecànica i la connexió i sincronitzar tots els mecanismes. El primers telers mecànics hi havia un subministrament de força col·lectiu transmissió d'unitat. Més tard, cada teler mecànic va ser equipat amb una unitat individual amb motor elèctric.


El primer telar mecánico fue diseñado en 1784 por Edmund Cartwright y fue construido en 1785, después de ser perfeccionado por William Horrocks. Esto permitió hacer textiles de hacer mucho más rápido que un ser humano. El 1850, los diseños de Cartwright fueron utilizados en más de 250.000 máquinas en Inglaterra. Henry James Northrop inventó el telar de "reposición de trama" automática que ha revolucionado la industria textil. Alrededor de 700.000 telares automáticos "Northrop" fueron vendidos en todo el mundo. La evolución posterior del telar mecánico era mejorar la estructura y los mecanismos para mejorar la eficiencia de telar.

Originalment, els telers mecànics utilitzaven una llançadora volant per llançar la trama a través de l'ordit, però a la primera part del segle XX va entrar en servei un teler més ràpid i més eficient sense llançadora. Avui dia, els avenços tecnològics han produït una varietat de telers dissenyats per maximitzar la producció de determinats tipus de material. El més comú d'aquests són els telers de raig d'aire o els telers de raig d'aigua.

Els telers de llançadora fan molt de soroll, sovint de més de 100 dB. Telers automàtics estan sent substituïts per altres més eficients i produeixen molt menys soroll al teixir. Hi ha telers controlats per ordinador que estan disponibles, a nivell personal, per a teixidors que vulguin treballar a casa.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Teler mecànic