Usuari:Mcapdevila/làmpada frontal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Lámpara frontal LED de 500 lúmenes con batería li-ion recargable de 4000 mAh
Taca de Diamant negre subjectada a un casc

Un làmpada frontal o llanterna frontal, és una font lleugera afixada al cap per activitats exteriors a la nit o en condicions fosques com caving, orienteering, senderisme, skiing, backpacking, càmping, alpinisme o muntanya biking. Headlamps També pot ser utilitzat dins curses d'aventura. Headlamps És sovint utilitzat per treballadors en subterrani miner, recerca i rescat, cirurgians, i per altres treballadors que necessiten mans-enllumenat lliure.

Descripció[modifica]

Headlamps És normalment powered per tres o quatre AA o piles d'AAA.[1] Sistemes amb piles pesades (4xAA o més) és normalment dissenyat de manera que el lleuger emitter és col·locat a prop el front del cap, amb el compartiment de pila al de darrere del cap. El headlamp és strapped al cap o casc amb un elasticized strap.[cal citació][2] És de vegades possible a completament disconnect un headlamp paquet de pila, per emmagatzematge en un cinturó o en una butxaca.

Més lleuger headlamp els sistemes són strapped al cap de l'usuari per una banda sola; més pesat uns utilitzen una banda addicional sobre la part superior del cap de l'usuari .[cal citació]

Blanc LEDs era de pressa adoptat per ús en headlamps a causa de la seva mida més petita, consum de poder més baix i la durabilitat millorada comparada amb incandescent bombetes.[3] Power LEDs va valorar 1 vat o més ha desplaçat incandescent bombetes dins molts models de headlamps. Per evitar dany a parts electròniques, un heatsink és normalment requerit per headlamps que ús LEDs que dissipa més d'1W. Per regular el poder alimentat al LEDs, DC-convertidors de DC són sovint utilitzat dins 1W+ llums, de vegades controlat per microprocessadors. Això permet el va DIRIGIR(s) per proporcionar brightness que no és afectat per una gota dins voltatge de pila, i permet nivells seleccionables de sortida. Seguint la introducció de LEDs per headlamps, de vegades combinacions de va DIRIGIR i llums d'halogen van ser utilitzats, permetent l'usuari per seleccionar entre els tipus per diverses tasques.[cal citació][cal citació][cal citació][cal citació]

Història[modifica]

Miners de carbó que porten headlamps dins 1946. Al final del canvi els llums serien comprovats a la casa de llum per recharging i manteniment.

Llums de carbur van ser desenvolupats al voltant 1900, i quedat dins ús fins i tot llums tan elèctrics van aparèixer, a causa de vida de pila pobra dels dissenys últims. El advent d'alt-l'eficàcia va DIRIGIR els llums finalment van desplaçar incandescent o llums de combustió.

Thomas Edison va desenvolupar llums de gorra elèctrica pels miners que comencen dins 1914; per 1915, llums de gorra segura van ser aprovats per l'Agència d'Estats Units de Mines per ús segur en gassy mines de carbó. Aquestes característiques inclòses com primavera-contactes carregats a automàticament disconnect bombetes trencades. Aquests llums van consistir d'un reflector i incandescent llum i un cinturó separat-muntat pila d'emmagatzematge de cèl·lula humida. La pila era sized a poder el llum pel canvi laborable sencer. Després 12 hores el llum d'un miner de 1917 eres produït menys d'un candlepower i aproximadament 2 a 5 total lumens.

 Aquest patró esdevenia popular per llums similars.[4] Llums de cap van aprovar per utilitzar dins mines de carbó són va dissenyar no per permetre una espurna interna per incendiar el gas inflamable que envolta el headlamp.


Galeria[modifica]

Fabricants[modifica]

  • Petzl
  • Silva
  • Equipament de Diamant negre

Vegeu també[modifica]


Referències[modifica]

  1. «Head Torch Buying Guide - The Head Torch Review». [Consulta: 1 setembre 2016].
  2. {{{títol}}}. ISBN 0811720527. 
  3. «Head Torch Buying Guide - The Head Torch Review». [Consulta: 1 setembre 2016].
  4. «Mine Lighting». [Consulta: 9 gener 2012].

[[Categoria:Il·luminació]]