Vés al contingut

Usuari:Pallares/Grand Prix (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La pel·lícula rodada amb càmeres on-board sobre els cotxes amb tècniques d'absolut relleu per l'època, veu com el protagonista James Garner, que interpreta Pete Aron, pilot estatunidenc de Fórmula 1 que després haver estat llicenciat a causa d'un accident a Montecarlo amb un company seu d'equip, canvia d'escuderia i s'adjudica el mundial en que mor el seu rival Jean-Pierre Sarti, protagonitzat per Yves Montand.

La pel·lícula va tenir la col·laboració de les principals escuderies de Fórmula 1 en particular de BRMFerrari i  McLaren. Aquesta darrera en la pel·lícula, va ser utilitzada per "interpretar" l'escuderia "Yamura" amb la qual Pete Aron conclou la temporada.

A l'objectiu la escuderia neozelandesa va adoptar el color blanc-verd a requeriment de la producció i Bruce McLaren a la seva volta va adoptar el color del casc blanc-roig i blau .

També alguns pilots vertaders actuen en la pel·lícula com Phil Hill, Graham Hill, Richie Ginther, Joakim Bonnier, Jack Brabham.

Moltes tomes a Montecarlo i en Bèlgica van ser fetes amb vehicles de Fórmula 3 oportunament "camuflats" i conduits per  Phil Hill.

Premis i nominacions[modifica]

[[Categoria:Pel·lícules dramàtiques]] [[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units del 1966]] [[Categoria:Pel·lícules sobre automobilisme]]