Usuari:Pallares/s Riu Negro (Amazones)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Geografia[modifica]

El Riu Negro (lloc n 2335, registre de 19 de març de 2018 ), amb una superfície de més de 12 milions d’hectàrees, és el lloc Ramsar més gran del món.

« Situé au cœur de l'une des plus grandes forêts tropicales humides préservées de la planète, il comprend plus de vingt unités de conservation.[1] »

Biodiversitat[modifica]

Aquesta zona humida, amb una rica biodiversitat, acull diverses espècies de mamífers en perill d’extinció, com la llúdria gegant d’aigua dolça, el tamarind bicolor i la mona aranya, a més d’ocells en perill d’extinció, com l’ombrívol alapi. I espècies vegetals, incloses les nous del Brasil[1] .

Persones que viuen a la vora dels canals laterals[modifica]

A la vora dels "igarapés" del riu Negre, braços estrets i poc profunds dels rius que s’endinsen al bosc, els Caboclos (o Cabocos) viuen de l’explotació del cautxú, descendents de colons portuguesos i amerindis [2] .

Notes i referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Collectif. «Le Brésil inscrit sur la Liste de Ramsar certaines des zones humides les plus vastes au monde, depuis le bassin amazonien jusqu'aux récifs insulaires». ramsar.org. Ramsar. [Consulta: 12 agost 2018].. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; el nom «Ramsar» està definit diverses vegades amb contingut diferent.
  2. «En remontant le rio Negro». geo.fr. GEO. [Consulta: 10 août 2018]..

[[Categoria:Rius de la conca de l'Amazones]] [[Categoria:Rius de Colòmbia]] [[Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar]]