Usuari:Pallares/s Sievert

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

. :



    • La taxa de dosi radioactiva o, per abús, la " dosi »(Ddd abreujat o D °) s'expressa generalment en mSv / h (per a fonts artificials perilloses) i en µSv / h o mSv / any (per a fonts naturals i dosis legals o reglamentàries admissibles).
    • el roentgen equivalent físic (símbol : Rep ) dosi de radiació absorbida per una massa de teixit que es diposita en el mateix la mateixa energia que un roentgen en la mateixa massa d'aire (~ 8.4- 9,3  La unitat s’utilitza per a la radiació de partícules (alfa, electrons, positrons, beta, neutrons, protons, plasmes iònics accelerats) i no electromagnètica (X o gamma).
    • l' home equivalent a roentgen (símbol : rem, amb 1 = 10  ), unitat antiga que ja no es recomana.

1 rem = 0,01 Sv = 10 mSv = 10 000 μSv 1 mrem = 0,000 01 Sv = 0,01 mSv = 10 μSv

    • DLxx (xx % de dosi letal sense hospitalització, estimada en 10  )
    • Unitat de sol o unitat d’estronci (símbol : SU, amb 1 SU ~ 1.065 pGy / s) Contaminació biològica amb estronci-90 que combina 1 pCi de 90 Sr per gram de calci corporal; la càrrega admissible és de 1000 SU
  • Unitat de "cancel·lació"
    • El volt per metre (símbol : V / m o V⋅m -1 ). La unitat s’utilitza per mesurar les emissions de ràdio (inclosos els radars) que, tot i que no estan relacionades amb la radiació ionitzant (a causa de l’energia elemental insuficient per alliberar un electró i ionitzar matèria), també s’anomenen "radiació" i poden ser assimilades a la radioactivitat per un públic que no molt familiaritzat amb la matèria, tot i que no hi ha radioactivitat (és a dir, no hi ha transformació de nuclis atòmics) : 0 Bq), ni absorció no reversible de radiació quan es produeix un efecte. La unitat mesura realment un camp elèctric . A escala microscòpica, les cèl·lules vives generen camps de fins a 15 milions de V / m [1] . A l’escala macroscòpica dels éssers humans, els camps elèctrics d’origen natural són molt variables, de 100 a 10.000 V / m [2], difícils de contrarestar, però sense efectes apreciables. Les nombroses emissions originades per l'home d'origen humà estan ara subjectes a llindars recomanats d'exposició i control, expressats en aquesta unitat, normalment menys de 100 V / m [2] .

Notes i referències[modifica]

[[Categoria:Unitats derivades del SI]] [[Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar]]