Vés al contingut

Usuari:Sonaratvcarolina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola sóc Carolina Gaona col.laboro amb la Torre Barrina amb un projecte que es diu LAIAPP . Es tracta d'una aplicació per crear una ruta d'escultures virtuals de dones inspiradores de la ciutat de L'Hospitalet.

Si vols conèixer més el meu projecte pots clicar el següent article de La Vanguardia.


L'Article original que estic editant a la Viquimarató de Dones L'H amb Torre Barrina[modifica]

Dolors Marín Silvestre (L'Hospitalet de Llobregat, 1957) és doctora en Història Contemporània. Experta en la història dels moviments socials europeus contemporanis, ha realitzat treballs a la la Universitat de París - Sorbonne i ha treballat en diversos mitjans audiovisuals. Els seus estudis s'han centrat en la formació de la cultura llibertària a Catalunya, els grups d'afinitat i la resistència armada al franquisme. Col·labora amb L'Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya en l'àmbit de memòria històrica.

Ha treballat de professora de tècniques de documentació audiovisual en el Màster de noves professions de la Universitat de Barcelona, i de documentalista  i comissària de diferents exposicions: L'Hospitalet, 100 anys d'Ajuntament; Collblanc-La Torrasssa, història d'un barri (2001); Surrealisme i Etnografia: la trobada fecunda (2000); Ètnic (2004), i Gitanos, sis segles de cultura rom a Catalunya (2005). A més, ha sigut assessora en el camp audiovisual i documentalista en diferents reportatges i pel·lícules, com “Vivir la utopía” sobre l’anarquisme a l’Estat espanyol; “Catalunya retalls” (RTVE), “Passa el segle” (Canal 9), “Maquis a Catalunya” i “Aquell 98” (TV3).

Dolors Marin ha destacat així mateix en l'activisme per la recuperació de la memòria històrica; entre d'altres, l'any 2010 va preparar la Ruta Quico Sabaté a L'Hospitalet de Llobregat. Col·labora amb L'Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya en l'àmbit de memòria històrica.

Forma part de l'equip de redacció del Diccionari biogràfic de dones i ha escrit sobre dones espiritistes i lliurepensadores.

Referències[modifica][modifica]

  1. Anar a :1,0 1,1 1,2 «L'Hospitalet escriu - Dolors Marín» (en català). [Consulta: 20 juliol 2019].
  2. Tigres, Tres Tristes. «Dolors Marín» (en castellà). [Consulta: 20 juliol 2019].
  3. Anar a :3,0 3,1 «DOLORS MARIN | Casa del Libro» (en es-es). [Consulta: 20 juliol 2019].
  4. lecturalia.com. «Dolors Marín: libros y biografía autora» (en castellà). [Consulta: 20 juliol 2019].
  5. «Dolors Marin | Planeta de Libros» (en es-es). [Consulta: 20 juliol 2019].
  6. https://www.diba.cat/c/document_library/get_file?uuid=4c4b7670-6b7f-4abc-8f9d-31f7ec5adbbc&groupId=99058
  7. Anar a :7,0 7,1 Palau, La torre del. «Dolors Marín presenta el seu últim llibre «Espiritistes i lliurepensadores» | La torre del Palau» (en català). [Consulta: 20 juliol 2019].
  8. http://www.dbd.cat

El meu esborrany d'aportació[modifica]