Usuari:Taggins/proves/Full dels dijous

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Full dels dijous[modifica]

Butlletí setmanal de distribució interna de la comunitat universitària dels estudis de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, publicat entre 1994-2012.

Recollia tant notícies d’interès acadèmicodocent i cultural com relacionades amb el món professional : activitats docents i del professorat, beques, calendari acadèmic, pràctiques a l’estranger, premis, exposicions, conferències, visites relacionades amb els estudis, però també, activitats socials diverses de tipus esportiu o cultural, entre altres[1].

El seu format característic, un sol full de color groc escrit de manera concisa i breu, van popularitzar entre alumnes i professors aquesta publicació que apareixia com indica el títol, cada dijous, i per facilitar la seva lectura, es dipositava en taulells d’anuncis d’aules i passadissos.

L’abast cronològic de la publicació en fan una bona font per conèixer les activitats i ambient acadèmic que van caracteritzar l’Escola Universitària Jordi Rubió i Balaguer de Biblioteconomia i Documentació [2] , primer com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona i fins la seva integració (1997), quan incorporant els estudis de segon cicle o llicenciatura, va esdevenir Facultat de Biblioteconomia i Documentació[3].

Actualment aquesta publicació periòdica està disponible en línia entre els anys [1] 2001-2012.

Referències[modifica]

  1. Alguns exemples son la Coral de Biblioteconomia[2] ( documentada en el Full del dijous 9/10/1997 i Full del dijous 10/2/2000) el Grup de Teatre BIDA (documentat en el Full del dijous 30/09/1998 i Full del dijous 4/5/2000) o Grup Excursionista de Biblioteconomia i Documentació (GEBID) [3] Full del dijous 11/10/2001]
  2. Continuació de l'Escola de Bibliologia.
  3. ↑ Estivill Rius, Assumpció. «[4] Una mirada retrospectiva: de l’Escola Superior de Bibliotecàries a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (1915-2005)]». BiD: textos universitaris de biblioteconomia i documentació, Núm. 16 (Juny 2006).